30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATELudovic Orban linisteste apele: „Stabilitatea coalitiei e mai importanta decat demiterea lui...

Ludovic Orban linisteste apele: „Stabilitatea coalitiei e mai importanta decat demiterea lui Vlad Voiculescu”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

La reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu si a indemnat ca premierul sa faca mai rapid o evaluare in acest sens, au declarat surse din partid pentru News.ro. Ludovic Orban a explicat ca raspunderea politica pentru Voiculescu apartine USR-PLUS si este necesara functionarea coalitiei de guvernare, in vederea numirii conducerilor SRTv, SRR, CNA si negocierea PNRR, au adaugat sursele citate. 

Conform surselor din PNL, Ben Oni Ardelean a cerut demisia lui Vlad Voiculescu si a precizat ca PNL trebuie sa se delimiteze radical de acesta, iar premierul Florin Citu ar trebui sa faca o evaluare mai repede.

Ludovic Orban a replicat ca ar avea 100 de motive sa il critice pe ministrul Sanatatii, insa coalitia trebuie sa functioneze, iar raspunderea politica cu privire la Voiculescu este a USR-PLUS. Liderul PNL a explicat ca este necesara coeziunea in coalitie pentru a numi conducerile SRTv, SRR, CNA, plus ca este necesara pentru negocierea PNRR, precizand ca liberalii nu se pot face de ras.

Rares Bogdan a precizat ca evenimentul de la Spitalul Foisor a aratat foarte rau public, au adaugat sursele liberale, pentru News.ro. El a mai spus ca secretarul de stat Andreea Moldova a vorbit mai mult ca ministrul Sanatatii sau premierul, iar Raed Arafat a parut ca a avut o atitudine usor superioara si acesta pare rupt de realitate.

Orban le-a atras atentia liberalilor ce vorbesc public, deoarece presa se va agata de acest lucru pentru a crea un conflict. Liderul PNL l-a certat pe Ben Oni Ardelean pentru postarea pe Facebook prin care a anuntat ca va cere in BEX sa fie demis Vlad Voiculescu si pentru faptul ca a cerut la sedinta PNL acest lucru. „Stabilitatea coalitiei e mai importanta”, a spus Orban.

Marian Petrache, vicepresedinte regional si membru in BEX al PNL, a precizat ca trebuie transata chestiunea in coalitie deoarece altfel „boala lunga duce la moarte sigura”.

Orban a subliniat ca premierul decide cu privire la remanieri, dupa ce poarta discutii in coalitie. El a adaugat ca trebuie sa existe o discutie si cu presedintele Klaus Iohannis fiindca el semneaza decretul referitor la demisia unui ministru, au mai spus sursele din PNL.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version