30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiMahmoud Abbas si-a amanat vizita in Rusia: "Liderii Hamas au fost primii...

Mahmoud Abbas si-a amanat vizita in Rusia: „Liderii Hamas au fost primii care au fugit din Gaza in Sinai, ascunzandu-se in ambulante”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

România cere despăgubiri pentru tezaurul nereturnat de ruși

Problema tezaurului românesc blocat în Rusia ajunge în Parlamentul...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Seful Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a amanat vizita la Moscova din 15 noiembrie lanseaza acuzatii grave la adresa liderilor Hamas. Acesta spune ca cei din conducerea Hamas au scapat cu viata din atacurile Israelului ascunzandu-se in ambulante. ”Liderii Hamas au fost primii care au fugit din Gaza in Sinai ascunzandu-se in ambulante, lasandu-si poporul sa fie ucisi.”, a spus Abbas.

Miscarea lui Abbas, Fatah, a fost alungata din Gaza in 2007 de catre Hamas si ar putea prelua puterea in Fasie. Mahmoud Abbas si-a amanat vizita pe care urma sa o faca la Moscova in cursul lunii noiembrie, conform ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Bogdanov, relateaza Times of Israel. Rusia – care are relatii de lucru cu Israelul, Autoritatea Palestiniana si Hamas – a declarat de mai multe ori ca o vizita a lui Abbas la Moscova este posibila fara a preciza in prealabil o data.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei Mihail Bogdanov a declarat presei de stat ca o calatorie a lui Abbas planificata pentru 15 noiembrie a fost amanata.

„A fost amanata la cererea partii palestiniene”, spune el, citat de agentiile de presa ruse.

Bogdanov spune ca oficialii palestinieni au informat Moscova ca „situatia acum este dificila” si ca Abbas „nu poate parasi regiunea”.

Bogdanov a precizat ca Rusia „mentine dialogul de lucru cu partea palestiniana in mod constant prin telefon”.

Rusia are relatii bune atat cu Israelul, cat si cu Hamas, pe care nu il considera o organizatie terorista, precizeaza Times of israel.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version