25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiNe ia pe toti de prosti: Explicația aberantă a lui Sorin Grindeanu...

Ne ia pe toti de prosti: Explicația aberantă a lui Sorin Grindeanu pentru lipsa trotuarului între Vama Veche și 2 Mai

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Ministrul Transportului – Sorin Grindeanu a fost întrebat, marți, despre lipsa trotuarului între Vama Veche și 2 Mai, acolo unde un șofer drogat a omorât doi tineri.

Ministrul Transportului a stârnit controverse în urma declarației sale referitoare la lipsa trotuarului pe drumurile naționale. Acesta a spus că „nu pe lângă orice drum național construiești trotuar”.

Declarația sa a venit în contextul unui accident mortal petrecut recent în zona localității 2 Mai, incident care a atras atenția asupra lipsei infrastructurii pietonale adecvate. Potrivit ministrului, construirea trotuarelor pe lângă fiecare drum național ar fi o abordare impracticabilă, sugerând că ar însemna să dublăm toate drumurile naționale cu trotuar.

„Acel drum e drum național. Nu pe lângă orice drum național construiești trotuar, scuzați, ar însemna să dublăm toate DN cu trotuar. E adevărat că acea zonă e circulată între Vama Veche și 2 mai. Corpul de control al MAI va scoate în evidență dacă există nereguli pentru că uitându-mă de departe pot să vezi că e ciudat să scape din două filtre un drogat, să facă după ce a făcut. Acolo orice neglijență trebuie amendată”, a spus Sorin Grindeanu.

Primarul a cerut finanțare

„Drumul pe care s-a petrecut oribilul eveniment este un Drum Național, prin urmare administrarea intra în responsabilitatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. De altfel, noi am sesizat pericolul și la nivelul comunei Limanu avem deja realizat un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru a realiza extinderea trotuarului și iluminatul public de-a lungul Drumului Național care traversează localitatea 2 Mai și până la pista de biciclete, care incepe imediat dupa Unitatea Militara si uneste 2 Mai cu Vama Veche.

Acum suntem la faza în care așteptăm o linie de finanțare pentru a implementa acest proiect și pentru a trece la execuție. Știți, de altfel, că realizarea unor astfel de proiecte înseamnă și o perioadă destul de lungă de timp, mai ales din cauza procedurilor extrem de anevoioase.

Vă garantez că vom încerca să acceleram realizarea acestui proiect și voi iniția, din nou, discuții cu reprezentanții instituțiilor abilitate. Trebuie să acceleram implementarea proiectului și să reușim impreuna cu autoritățile centrale o soluție pentru finanțarea lucrărilor. Este vital pentru siguranța oamenilor!”, a transmis primarul Daniel Gheorghe Georgescu.

Se pare că tinerii pietoni implicați în accidentul de la 2 Mai se aflau pe carosabil, pe drumul național, întrucât nu există un trotuar adecvat în acea zonă.

Deși declarația ministrului a fost în mod evident politicianistă, accidentul tragic din zona 2 Mai a subliniat nevoia acută de infrastructură sigură pentru pietoni în zonele cu trafic intens. În această lumină, obținerea finanțării necesare extinderii trotuarului poate aduce un pas înainte în direcția creșterii siguranței și a confortului cetățenilor în această zonă intens frecventată.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version