21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiOficial al Guvernului Marii Britanii: Elevii romani care vin aici INVATA MAI...

Oficial al Guvernului Marii Britanii: Elevii romani care vin aici INVATA MAI BINE decat britanicii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Românii plecați în Regatul Unit și care și-au întemeiat o familie acolo au ajuns la vârsta la care își trimit copii la școală, iar acest lucru este reflectat și de statistica din ultimii șapte ani. Numărul elevilor români înscriși la școlile din Marea Britanie a crescut de 12 ori în această perioadă, de la 1.387, la 16.616.

Acest trend este întâlnit de altfel la majoritatea națiunilor din estul Europei care s-au stabilit în Regat. Astfel, între 2008 și 2015, numărul elevilor polonezi a crescut de la 26.932, la 90.505.

În ceea ce privește numărul elevilor din Anglia a căror limbă maternă este alta decât engleza, acesta a ajuns la 1,2 milioane, informează ziarulromanesc.net

Chris McGovern, președinte al grupului de presiune Campanie pentru Educație Reală, a declarat: “Majoritatea copiilor de imigranți sunt foarte motivați și termină anul înaintea britanicilor. Acesta este grupul de elevi tot mai neglijat.”

Cele mai mari salturi în ceea ce privește elevii străini s-au înregistrat în Lincolnshire, Kent, Northamptonshire, Peterborough, Hertfordshire și Bradford, potrivit Departamentului pentru Educație.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version