30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiOlandezii își pun cenușă în cap: Mi-e rușine cu Guvernul olandez, cer...

Olandezii își pun cenușă în cap: Mi-e rușine cu Guvernul olandez, cer premierului să susțină aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Eurodeputata olandeză Sophia In ‘t Veld, membră a partidului Democraten 66 aflat la guvernare în Țările de Jos, s-a declarat, miercuri, în Parlamentul European, rușinată de faptul că Guvernul de la Haga se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen și a cerut premierului olandez, Mark Rutte, să sprijine extinderea zonei europene de liberă circulație și cu cele două țări candidate.

„Mi-e rușine cu Guvernul olandez, pentru că acest guvern a fost printre principalele obstacole aici, în mare măsură din cauza unor motive politice. Respectarea drepturilor și legilor nu e ceva opțional. Prin urmare, cer premierului Olandei să respecte legea și să susțină aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Cred că în astfel de vremuri trebuie ca unitatea europeană să vină înaintea intereselor naționale. Bulgaria și România își au locul în spațiul Schengen” – a spus Sophia In ‘t Veld, în plenul de la Strasbourg, care dezbate procesul de aderare a României și Bulgariei la zona Schengen.

Ea a reamintit că din 2011 Comisia Europeană a recomandat Consiliului UE să aprobe aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

„După cum am auzit, evaluarea României și Bulgariei privind aderarea la spațiul Schengen s-a încheiat de multă vreme. În 2011, deja Comisia Europeană recomanda aderarea lor. La 11 ani după, în 2022, stimați colegi, mie mi-e rușine. Mi-e rușine de români și de bulgari, care pe bună dreptate cred că nu sunt tratați în mod egal și că nu au primit același drept la a călători fără frontiere. Mi-e rușine că Consiliul nu și-a onorat angajamentele. Am stabilit niște proceduri comune și niște mecanisme de evaluare, prin urmare ar trebui să respectăm rezultul. Procesul Schengen n-ar trebui să devină un câmp de bătălie pentru alte chestiuni politice”, a mai spus europarlamentarul Renew Europe.

Sophia In ‘t Veld este membră a partidului Democraten 66, aliat la guvernare al premierului olandez Mark Rutte (VVD). În coaliția guvernamentală condusă de VVD se mai află CDA și CU. În Parlamentul European, europarlamentarii VVD și D66 fac parte din grupul Renew Europe, iar cei de la CDA și CU, din grupul PPE.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version