30 C
București
luni, iunie 17, 2024
AcasăStirea zileiConstantaOpt olimpici din Constanta, luati cu duba de Politie pentru ca au...

Opt olimpici din Constanta, luati cu duba de Politie pentru ca au refuzat sa respecte normele de prevenire a coronavirusului

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mamaia, premiul special pentru cea mai bună statiune de pe litoral

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Opt elevi de liceu care se aflau sambata seara in curtea unei unitati de invatamant din Constanta au fost ridicati de politie si dusi la sectie, unde au fost amendati pentru ”incalcarea normelor legale de acces”.

”Politisti din cadrul Sectiei 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, care se aflau in curtea institutiei de invatamant, incalcand normele legale de acces. Cei 8 tineri au fost dusi la sectie, unde au fost sanctionati contraventional cu amenda in valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R.

Totodata, politistii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea masurilor de protectie sanitara si de distantare fizica pentru a se proteja pe ei insisi, dar si pe toti cei din jurul lor. Precizam faptul ca astfel de actiuni de verificare vor continua si in perioada urmatoare”, a anuntat Politia.

Un parinte al unuia dintre copii a postat pe Facebook amenda primita de copilul sau si a acuzat ca actiunea fortelor de ordine este ”o dovada a neputintei unor politisti de a discerne o fapta savarsita cu rea credinta de o fapta nevinovata a unor copii”.

”Toti copii luati cu duba sunt numai olimpici si invata la licee de renume incepand cu: Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Nici un copil nu a avut vreodata probleme cu legea sau sa fi primit vreodata o amenda si toti provin din familii bune”, a scris tatal unuia dintre copii, Bogdan Albota, pe reteaua de socializare.

„Las aici o dovada a neputintei unor politisti de a discerne o fapta savarsita cu rea credinta de o fapta nevinovata a unor copii. Azi in jurul orei 20 cativa copii de clasa a-9-a stateau linistiti de vorba in incinta scolii 29 fara a deranja pe nimeni. Pe timpul zilei au jucat baschet sau fotbal tot in curtea scolii 29. La ora 20 au sosit cativa politisti de la sectia 2 care prinsesera toti infractorii din cartier si au ridicat cu masinile de politie cam 10 copii, ducandu-i la sectia 2. Ma sunat copilul ca e la politie si nu stie de ce ca nu a facut absolut nimic rau.

Merg la politie sa-l iau si acum incepe partea interesanta. Ma legitimez cu ci meu si al copilului iar politistii nu se uita pe buletine. Intreb de ce au luat copilul din curtea scolii si l-au dus la sectie. Un domn politist pe nume Ruta imi spune ca nu avea voie in curtea scolii conform legii 61. Adica daca nu e elev in scoala respectiva nu are voie sa se joace si nici sa stea in curtea scolii.

Bun zic, dar de ce nu se pun panouri pe gardul scolii pt a avertiza copii ca nu au voie in curte sa se joace( raspuns pauza ca nu e competenta lui). Intreb de ce nu se incuie poarta scolii si nu exista paza care sa nu lase copii inauntru daca e asa grav sa te joci in curtea scolii . ( raspuns politist: am amendat scoala cu 5000 lei).

Dupa ce am sta 1:30 prin curtea sectiei 2 politie constanta iese copilul cu un pv de 250 RON insotit de domnul rutea mandru ca a rezolvat un caz greu.

Ba nene sunteti noaptea mintii. Nu asigurati terenuri de joaca decente pentru copii, nu asigurati paza si inchiderea terenurilor de joaca din incinta scolilor daca chiar e problema asa mare ca se joaca niste copii.

Nu in ultimul rand toti copii luati cu duba sunt numai olimpici si invata la licee de renume incepand cu : Ovidius, Traian, Eminescu, Calinescu. Nici un copil nu a avut vreodata probleme cu legea sau sa fi primit vreodata o amenda si toti provin din familii bune.

Felicitari domnule Rutea ai facut treaba buna. Daca intr-adevar erai om de caracter cred ca era suficient sa dai un avertisment copiilor si sa le explici frumos ca nu au voie sa se joace in curtea scolii. Dar na excesul de zel a dominat.

Felicitari domnilor politisti in uniforma care tineri fiind au empatizat cu copii cat iau tinut inchisi in sectie. O sa contestam amenzile date la judecatorie si speram sa avem parte de un judecator rational .

Asta e Romania tara in care ne impiedicam de probleme inventate si nu rezolvam adevaratele probleme”, a explicat parintele.

Sursa: Aktual24.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version