27 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăStirea zileiOrdin de evacuare in Fasia Gaza! In 24 de ore armata israeliana...

Ordin de evacuare in Fasia Gaza! In 24 de ore armata israeliana va matura tot

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fortele de Aparare Israeliene (IDF) au cerut palestinienilor din nordul Gazei sa se mute in urmatoarele 24 de ore, pe fondul invaziei terestre iminente a regiunii. Noul guvern de razboi a fost instituit in Israel si scopul acestuia este de a sterge Hamas de pe fata pamantului, relateaza, BBC si Al Jazeera.

Un avertisment de rau augur din partea armatei israeliene, care, potrivit agentiei de presa Reuters, a transmis Natiunilor Unite ca toti palestinienii aflati la nord de Wadi Gaza, care se afla aproximativ in centrul Fasiei Gaza, trebuie sa se mute in sudul enclavei in urmatoarele 24 de ore.

Un purtator de cuvant al ONU a spus ca cererea vizeaza 1,1 milioane de oameni, aproximativ jumatate din populatia Gaza, si a spus ca ONU a facut un apel ferm ca ordinul sa fie anulat. „ONU considera ca este imposibil ca o astfel de miscare sa aiba loc fara consecinte umanitare devastatoare”, a declarat purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric.

Dujarric a spus ca ordinul ar putea „transforma ceea ce este deja o tragedie intr-o situatie dezastruoasa”. El a adaugat ca ordinul se aplica inclusiv tuturor personalului ONU si celor care se adapostesc in facilitatile ONU, inclusiv scoli, centre de sanatate si clinici. Nordul Fasiei Gaza include cel mai mare centru de populatie, orasul Gaza, precum si tabara de refugiati Jabaliya si zonele Beit Lahiya si Beit Hanoun. Avertismentul ridica temeri ca o operatiune la sol israeliana ar putea fi iminenta dupa ce zile de bombardamente israeliene au ucis peste 1.500 de palestinieni. Israelul s-a pregatit pentru o ofensiva terestra, adunand soldati, artilerie grea si tancuri la granita Gazei.

Fortele de Aparare Israeliene (IDF) sunt armata statului Israel si sunt cunoscute pentru tehnologia avansata si strategiile de aparare eficiente.

Iata cateva fapte cheie despre armata israeliana:

Serviciul militar este obligatoriu pentru toti cetatenii israelieni cu varsta de peste 18 ani, cu unele exceptii. Barbatii trebuie sa serveasca timp de trei ani, in timp ce femeile trebuie sa serveasca timp de doi ani.

Israelul are o industrie de aparare robusta, cunoscuta pentru progresele sale in tehnologia militara, inclusiv drone, securitate cibernetica si sisteme de aparare antiracheta.

IDF are unitati specializate, cum ar fi Fortele Aeriene Israeliene, Marina Israelului si Fortele Terestre ale Israelului, fiecare cu roluri si responsabilitati specifice.

Israelul este cunoscut pentru experienta sa in operatiunile de combatere a terorismului. Are o istorie de a desfasura operatiuni tintite pentru a neutraliza amenintarile reprezentate de organizatiile teroriste.

Israelul a fost implicat in diferite conflicte militare, inclusiv razboaiele arabo-israeliene, razboiul civil libanez si conflicte cu grupuri militante palestiniene, modeland strategiile si tacticile IDF de-a lungul anilor.

Israelul aloca o parte semnificativa a bugetului sau pentru aparare, reflectand importanta pe care o acorda tara mentinerii unei prezente militare puternice in regiune. In 2021, de exemplu, bugetul de aparare al Israelului a fost raportat la aproximativ 21 de miliarde de dolari, reprezentand aproximativ 5% din PIB-ul sau.

IDF investeste continuu in tehnologie militara de ultima ora, inclusiv progrese in securitate cibernetica, colectare de informatii si armament de precizie.

Israelul a primit ajutor militar substantial din partea Statelor Unite, care a contribuit la intarirea capacitatilor sale militare si a infrastructurii de aparare.

IDF incurajeaza o cultura a inovatiei, permitand dezvoltarea de noi tactici si tehnologii militare pentru a se adapta la provocarile in schimbare de securitate.

In ciuda reputatiei sale militare, Israelul a fost, de asemenea, implicat in diverse misiuni umanitare, oferind ajutor tarilor afectate de dezastre naturale si oferind asistenta medicala populatiilor aflate in nevoie din intreaga lume.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version