23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiPapa Francisc e tot mai temator, dar cine sa-l asculte? ”Pericolul nuclear...

Papa Francisc e tot mai temator, dar cine sa-l asculte? ”Pericolul nuclear ameninta lumea. Sa alegem calea pacii!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Să învăţăm din istorie să alegem mereu calea păcii. Acesta este apelul lansat de Papa Francisc în timpul rugăciunii Angelus, în timp ce în Ucraina se teme escaladarea nucleară, la 60 de ani de la criza rachetelor din Cuba, care a avut loc în timpul celui de-al II-lea Conciliul Vatican. „Nu putem uita pericolul războiului nuclear care amenința lumea în acea perioadă. De ce să nu învățăm din istorie? Şi în acel moment au fost conflicte și tensiuni mari, dar s-a ales calea pașnică – a amintit Pontiful – Este scris în Biblie: ”Așa vorbește Domnul: Opriţi-vă pe străzi și priviţi, aflaţi cărările trecutului şi urmaţi drumul cel bun, aşa veţi găsi pacea necesară vieţilor voastre”, relatează Rai News preluat de rador.

În timpul Liturghiei de duminică, Papa Francisc i-a canonizat pe Sfinții Artemid Zatti și Ioan Baptist Scalabrini, şi a amintit de beatificarea, la Fabriano, a Mariei Costanza Panas, o călugăriță clarisă capucină, care a trăit în Mănăstirea Fabriano între 1917 și 1963. „Îi primea pe toţi cei ce băteau la poarta mănăstirii, insuflându-le tuturor încredere şi seninătate. Preafericită Maria Costanza să ne ajute să fim mereu încrezători în Dumnezeu și primitori față de aproapele nostru”, a subliniat pontiful, amintind de ”o boală spirituală urâtă: obişnuinţa de a considera credința și relația noastră cu Dumnezeu ca fiind cuvenite, ca și cum am avea dreptul la aceste daruri fără să fie nevoie să mulțumim, să fim recunoscători și să vedem minunile pe care le înfăptuiește Domnul în viața noastră.  ”Și, astfel, ajungem să credem că tot ceea ce primim în fiecare zi este de la sine înțeles și datorat” – a spus Sfântul Părinte, amintindu-ne că recunoștința ”ne poartă în schimb la afirmarea prezenței iubirii lui Dumnezeu” și ”la recunoașterea importanței celorlalți, depășind nemulțumirea și indiferența care ne macină inimile”. De aceea,  ”este fundamental să știm să mulțumim”.

În omilia din timpul Liturghiei, Papa Francisc a vorbit din nou despre migranți, definind excluderea acestora drept ”scandaloasă” și ”criminală”, amintindu-l în acest sens pe noul sfânt, Ioan Battista Scalabrini, care s-a ocupat de migranți toată viața. ”Astăzi, în ziua în care Scalabrini devine sfânt, aș vrea să mă gândesc la migranți. Excluderea migranților este scandaloasă, într-adevăr, excluderea migranților este criminală, îi face să moară în fața noastră și astfel, avem astăzi Mediterana care este cel mai mare cimitir din lume. Excluderea migranților este dezgustătoare, este păcătoasă. Nu deschideți ușile celor care au nevoie… ‘nu, nu-i excludem, îi trimitem mai departe. ‘ … la lagărele de concentrare, unde sunt exploatați și vânduți ca sclavi. Fraților și surorilor, astăzi ne gândim la migranții noștri, cei care mor. Și la cei care pot intra, îi primim ca frați sau îi exploatăm? Las întrebarea fără răspuns”, a conchis Suveranul Pontif.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version