19.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEPentru prima oara de la Razboiul Rece incoace, Rusia scoate ARSENALUL NUCLEAR...

Pentru prima oara de la Razboiul Rece incoace, Rusia scoate ARSENALUL NUCLEAR la parada!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia intenţionează să desfăşoare cele mai ample exerciţii cu rachete nucleare cu rază lungă de acţiune din ultimii 25 de ani, a relatat duminică Deutsche Welle în limba rusă, care cita cotidianul german Bild. Cu această ocazie, marina rusă urmează să trimită în Arctica două noi submarine din clasa ‘Borei’ de generaţia a patra, cu o lungime de 170 de metri, pentru lansarea de rachete cu focoase nucleare. Este posibil ca 16 rachete să fie lansate la aceste exerciţii, scrie sursa citată, potrivit Agerpres.

Rusia – conform versiunii oficiale – doreşte să verifice nivelul pregătirii de luptă a submarinelor sale, dar, de fapt, scrie Bild, scopul testelor este să facă o demonstraţie de forţă în faţa SUA, care recent au testat o rachetă cu rază lungă de acţiune de tipul Minuteman.

În plus, tirurile cu rachete ale Rusiei intervin în contextul în care, aşa cum a scris presa sud-coreeană, regimul Coreii de Nord a ameninţat că este dispus să utilizeze arma nucleară ‘în orice moment’.


Flota de Nord a Rusiei ar putea să efectueze în curând verificări privind nivelul pregătirii de luptă a capacităţilor ruseşti de descurajare nucleară, anunţase săptămâna trecută semioficiosul rus Izvestia.

La exerciţii vor participa două submarine cu rachete balistice din clasa Borei – Iuri Dolgoruki şi Vladimir Monomah – dintre care unul va fi efectua tiruri cu rachetă balistică intercontinentală de tip ‘Bulava’, informase acelaşi cotidian. Submarinele din clasa Borei sunt mai mici decât predecesoarele lor din clasa Typhoon şi sunt considerate cele mai avansate la ora actuală în marina rusă.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version