22.4 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATECulturaPoeta Ana Blandiana propusa pentru Premiul Nobel

Poeta Ana Blandiana propusa pentru Premiul Nobel

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Poeta Ana Blandiana a fost propusă pe listele nominalizărilor la Premiul Nobel pentru Literatură, pentru anul 2020. Inițiatorii sunt mai multe personalităţi marcante ale vieţii literar-culturale româneşti şi din diaspora, dar și Fundaţia „Doina Cornea”.

„Demersul nostru doreşte să repună în drepturi adevăratele valori – cu o mare vizibilitate internaţională în literatura mondială contemporană – şi prin aceasta să facă un act de dreptate extrem de necesar”, se arată în apelul publicat pe site-ul Fundaţiei, potrivit Adevărul. 

Anunţul a fost făcut în ziua în care publicista și dizidenta anticomunistă Doina Cornea ar fi împlinit vârsta de 91 de ani.

„Vă invităm să vă alăturaţi, prin semnătura dumneavoastră acestei acţiuni – fie că sunteţi persoane fizice, fie instituţii, organizaţii sau societăţi comerciale -, ţinând cont şi de expunerea de motive şi argumente pe care le vom enumera şi care au determinat acest demers. Această acţiune a noastră ar putea deveni un proiect de ţară, împărtăşit de cât mai mulţi iubitori ai culturii româneşti dar şi ai României”, este mesajul Fundaţiei.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version