13 C
București
duminică, mai 19, 2024

Politicianul-Tupeu

in:

Stiri pe acelasi subiect

De data asta nu ma refer la o majoritate sau minoritate, la toti. Cred ca avea dreptate cine spunea la inceputul secolului trecut ca primele doua blesteme ale omenirii sunt politicienii si preotii. Abia apoi vin lacustele, raurile de foc, cutremurele sau gandacii de Colorado.

Dar azi o sa ma refer doar la Aleşii Neamului. Victor Ponta a declarat ca „nu poti face exceptie (n.n- intr-o lege) pentru cineva ca face emisiuni despre tine”. Se referea la mizeria de Cod al Insolventei. Acel cod care ingroapa orice companie ce are iluzia ca prin insolventa poate capata o a doua sansa. Si apoi pentru televiziuni sau posturi de radio, cu dedicatie. L-as intreba insa pe domnul Premier-Tupeu daca, in schimb, poti face un articol special intr-o lege, pentru cineva care face emisiuni despre tine?? Asa e corect?

Premierul-Tupeu moare de grija ziaristilor, zice ca asa le va asigura somaj, sanatate si virtute. Pe bune?? De ce naiba politicienii nu mor de grija asigurarii unui climat corect de dezvoltare a presei?? Sa ma lase pe mine sa-mi fac griji de somaj! Si poate ca nu ma intereseaza asigurarile de sanatate pe care mi le ofera statul si vreau doar un pachet de baza. Cat despre pensie, poate Premierul-Tupeu se gandeste sa mai scada costurile la angajator. Sau sa ma sustina pe mine, jurnalist, sa-mi dezvolt singur platforma media, fie si una cat de mica. Apropo de asta, stie Premierul-Tupeu cate state din Europa sustin direct presa, indiferent ca vorbim de audiovizual, online sau ziare? Jumatate cel putin. Iata cateva exemple: Franta acorda subventii si reduceri de TVA, Anglia se axeaza in special pe media locala iar fondurile pentru campanii sociale se impart egal in mass-media. Si lista poate continua cu Danemarca, Italia, Germania, Grecia sau Portugalia.

Sa zicem insa ca nu vreau banii statului date fiind conditiile. Stiati ca exista fonduri europene pentru mass-media dar Romania nu are acces la ele? Inclusiv tot felul de granturi! Guvernele care mor de grija breselei au „uitat” sa le negocieze! Asadar, ce primim noi ziaristii la schimb? Pumni in gura, invective, suturi in fund, saracie, boli de nervi si deja traditionalul „presei ii era cald, noi, guvernul, i-am facut vant!”.

Tupeul de care dau dovada alesii neamului sfideaza orice norma de bun simt. In Opozitie se dau si de trei ori peste cap sa apara la televizor iar cand ajung la Putere nici macar nu dau voie consilierilor sa ne mai raspunda la telefoane. Minciuna, incompetenta, coruptie, sunt cele trei ingrediente ale oricarei guvernari in tara asta. Au furat cu acte peste 20 de miliarde de euro din 1990 incoace si nu vom afla niciodata cat au furat fara acte.

Insa tot Ei se simt nedreptatiti. Ei, Alesii cu Tupeu, se simt ca si cum ar fi trimisii lui Dumnezeu pe pamant. Oare? Au mai crezut si altii.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version