29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEPremiera negativa pentru PNL: Primar demis de cetateni prin referendum pentru ca...

Premiera negativa pentru PNL: Primar demis de cetateni prin referendum pentru ca ”nu facea nimic”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Un numar 300 din cei 327 de participanti la referendumul organizat duminica in comuna tulceana IC Bratianu au votat pentru demiterea actualului primar, Alexe Iordan, reprezentant al PNL, a anuntat luni Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), pe site-ul propriu, informeaza Agerpres.

Din cele 327 de voturi valabil exprimate, 11 au fost declarate nule, iar celelalte sase – in favoarea actualului primar.

Pana la organizarea alegerilor locale, comuna IC Bratianu, care nu are un viceprimar, va fi condusa de un consilier local care va fi ales in urmatoarea sedinta in plen a legislativului comunal, potrivit subprefectului judetului Tulcea, Nicolae Topoleanu.

„Dupa validarea rezultatelor referendumului de catre Biroul Electoral Judetean, se vor organiza alegerile locale. Pana atunci, comuna va fi condusa de un consilier locale ales de forul legislativ a unitatii administrativ-teritoriale. Asteptam hotararea Consiliului local si vom proceda la indeplinirea tuturor formalitatilor legale care decurg din aceasta”, a mentionat subprefectul judetului Tulcea.

Referendumul a fost initiat de grup de locuitori si consilieri locali, printre care si fostul primar de Viorel Chirita, care il acuza pe primar ca nu face nimic.

In comuna tulceana IC Bratianu, 931 de persoane au fost asteptate duminica la referendum.

Codul Administrativ prevede ca mandatul primarului inceteaza ca urmare a rezultatului unui referendum local avand ca obiect demiterea acestuia.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version