13.3 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăACTUALITATEPoliticaPrezenta lui Ponta in Ungaria a inflamat clasa politica ungara!

Prezenta lui Ponta in Ungaria a inflamat clasa politica ungara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

ponta 26Vicepresedintele partidului nationalist ungar Jobbik, Zoltan Balczo, a acuzat Partidul Socialist (de opozitie) de inalta tradare pentru ca l-a invitat la Budapesta pe premierul Victor Ponta, informeaza MTI.

Intr-un discurs rostit la un miting organizat in fata Palatului Sporturilor „Papp Laszlo” din Budapesta, unde a avut loc reuniunea Partidului Socialist ungar, Zoltan Balczo a declarat ca, prin toate deciziile sale, premierul Romaniei a actionat impotriva etnicilor maghiari.

Balczo a spus in fata simpatizantilor Jobbik ca manifestatia spontana este organizata pentru ca Tinutul Secuiesc sa primeasca autonomie teritoriala.

Istvan Szavay, liderul Jobbik responsabil de comunitatile maghiarilor din strainatate, a declarat ca mitingul nu este impotriva poporului roman, ci „impotriva celor care tradeaza interesele natiunii ungare”.

Mitingul s-a incheiat fara incidente violente.

Premierul Victor Ponta a evidentiat sambata, la Budapesta, importanta coexistentei pasnice a romanilor si ungurilor, intr-un discurs rostit la o reuniune a Partidului Socialist ungar (de opozitie). „Ungurii si romanii trebuie sa inteleaga ca cele doua tari pot coexista ca prieteni si pot colabora pentru viitorul comun”, a spus Ponta.

„Poate ca trecutul a divizat cele doua tari, dar prezentul si viitorul trebuie sa fie impreuna”, a adaugat Ponta.

Premierul Romaniei a notat ca populismul, extremismul si demagogia afecteaza ambele tari, subliniind ca drepturile etnicilor maghiari din Romania si etnicilor romani din Ungaria trebuie respectate.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version