22.4 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalProgramul rabla pentru razboi: Ucraina a refuzat tancurile Germaniei deoarece au prea...

Programul rabla pentru razboi: Ucraina a refuzat tancurile Germaniei deoarece au prea multe defectiuni!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Stupoare in ziarele germane dupa ce Ucraina a refuzat sa primeasca o transa de 10 tancuri Leopard 1A5 pe motiv ca au prea multe probleme tehnice a remarcat ziarul Der Spiegel.

Potrivit presei germane autoritatile de la Kiev au comunicat Ministerului Apararii de la Berlin ca tancurile necesita reparatii considerabile, iar in conditiile insuficientei personalului tehnic calificat si a pieselor de schimb transferul acestor echipamente catre Ucraina nu are sens, citeaza Agerpres.

De asemenea, o echipa a Ministerului german al Apararii a inspectat tancurile Leopard in Polonia si a constatat ca acestea s-au degradat atat de mult in timpul instruirii militarilor ucraineni incat necesita reparatii. Mai mult, verificarile efectuate de armata ucraineana arata ca mai multe dintre tancurile Leopard 1A5 furnizate Ucrainei in iulie au fost avariate in urma unor probleme similare.

Armamentul care necesita reparatii face parte din primele transe ale unui ajutor de circa 100 de tancuri Leopard 1A5 promise Ucrainei de Germania in urma cu sase luni, cand a si inceput programul de instructie pentru tanchistii ucraineni care le vor folosi. Aceste tancuri sunt in prezent detinute de unele companii, dupa ce au fost retrase in urma cu circa 20 de ani din dotarea armatei germane, care le-a inlocuit cu tancurile mai moderne Leopard 2.

Potrivit Der Spiegel, Ministerul german al Apararii a refuzat sa comenteze problemele semnalate, un purtator de cuvant al acestui minister afirmand intr-un raspuns scris ca nu are comentarii de facut asupra acestei chestiuni. La randul lor, Danemarca, Germania, Olanda si Belgia au format un consortiu prin care au promis Ucrainei 178 de tancuri Leopard 1A5, fabricate in anii ’80, dar care nu au fost folosite de mult timp si necesita reconditionare. Danemarca a inceput deja instructia soldatilor ucraineni pe aceste tancuri.

Potrivit unui ofiter danez citat de Forbes, pentru programul de instructie armata daneza a pus in functiune sase tancuri Leopard luate din muzee, intrucat acestea erau intr-o stare aparent mai buna decat cele care au stat in depozite aproape doua decenii.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version