13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEProtectia animalelor! Amenda de 5000 de lei pentru romanii care tin cainii...

Protectia animalelor! Amenda de 5000 de lei pentru romanii care tin cainii LEGATI IN LANT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un grup de parlamentari vor depune în curând un proiect de lege pentru protecția animalelor împotriva relelor tratamente.

Astfel ținerea câinelui în lanț în propria curte ar putea fi sancționată pe motiv că e vorba de barbarie.

 ”Cu toate că există o lege care prevede sancțiuni dure pentru cei care aplică rele tratamente animalelor, adică nu sunt hrănite, nu sunt îngrijite medical sau sunt lipsite de libertate, aceasta nu are un articol care să se refere strict la limitarea spațiului de mișcare al câinilor din curți. Astfel, în legea pe care o vom iniția vom specifica clar că nici un animal, nu mai poate fi ținut în lanț, fie el câine sau alt animal din curtea oamenilor. Este o barbarie fără margini. Să-i facă țarc, dar nu în lanț”, a declarat unul dintre inițiatori pentru Libertatea.

Vor fi prevăzute sancțiuni pentru cei care își vor mai lega animalele. Legea spune că pe lângă amenzile destul de mari, care încep de la 1.000 de lei și ajung până la 5.000 de lei, în fucție de cum este tratat animalul, cei care se vor comporta dur cu patrupedele vor face și închisoare.

”Dacă Poliția sau ANSVSA vor găsi câini ținuți în lanț și nu în țarc sau padoc, atunci stăpânului respectivului necuvântător i se va face dosar penal pentru rele tratamente apilcate animalelor, iar dacă se va constata că acel câine este traumatizat, proprietarul riscă până la 3 ani de închisoare”, mai spun inițiatorii.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version