10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATERecompensa de 20.000 de euro pe capul unui austriac! Patru romani in...

Recompensa de 20.000 de euro pe capul unui austriac! Patru romani in TOP 50 cei mai cautati infractori din Europa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Patru romani au intrat in TOP 50 cei mai cautati infractori din Europa potrivit ENFAST (Reteaua Europeana a Echipelor de Cautare Activa a Urmaritilor). ENFAST impreuna cu Europol au lansat o noua campanie „EU Most Wanted 2023”, unde cap de lista este un austriac, Tibor Foco, pentru care exista o recompensa de 20.000 de euro. Scopul ENFAST este de a incuraja publicul sa ajute la localizarea celor mai periculosi criminali din Europa . Exista peste 50 de profiluri pe Lista celor mai cautati din UE. Pe lista infama sunt si romani.

„Cooperarea dintre tarile UE si cu cetatenii UE este cruciala atunci cand se incearca gasirea criminalilor cautati . Ei fug din tara in tara si incearca in mod repetat sa evite agentiile de aplicare a legii. Rasfoirea site-ului nostru web European Most Wanted poate ajuta la salvarea potentialelor victime. Consultati site-ul si ajutati-ne sa le gasim. Fii urmatorul nostru erou”, a declarat directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle.

Ca parte a campaniei din acest an, Europol si ENFAST au furnizat profiluri ale a peste 50 de infractori asociati, printre altele, cu: crime, trafic de fiinte umane, talharii si criminalitate cibernetica.
„S-ar putea sa fie nevoie de ajutorul tau pentru a-i gasi pe cei mai cautati fugari din Europa. Fiecare dintre noi este expus riscului de crima. Cu toate acestea, puteti pastra Europa in siguranta verificand lista celor mai cautati din UE. Vedeti daca recunoasteti vreunul dintre ei”, citim pe site-ul EU Most Wanted.

Lista de anul acesta include trei nume de infractori romani:
Adrian Munteanu – 40 de ani, condamnat la 11,8 ani de inchisoare pentru grup infractional, trafic de fiinte umane, exploatarea sexuala a copiilor si pornografia infantila – considerat PERICULOS.
Adrian Cotos – 40 de ani, condamnat la 10,5 ani inchisoare pentru trafic ilicit de stupefiante si substante psihotrope – considerat PERICULOS.
Florin Flaugiu – 39 DE ANI, condamnat la 9,1 ani de inchisoare pentru trafic de fiinte umane.

Publicarea profilurilor infractorilor cautati in Europa a adus rezultate in ultimii ani. Si se datoreaza rapoartelor anonime. Programul European Most Wanted a fost lansat de comunitatea ENFAST in ianuarie 2016, cu sprijinul deplin al Europol.

De atunci:
– site-ul contine o lista de 408 profiluri de fugari;
– 146 de fugari au fost retinuti;
– 50 de arestari au fost rezultatul direct al publicarii pe site a profilului unui fugar;
De cand campania de anul trecut a inceput in septembrie 2022, 21 de cazuri au fost rezolvate cu succes.

sursa: Rador Radio Romania

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version