22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomieReducerea investitiilor publice, disciplinarea modului de cheltuire a banului public! Isarescu sustine...

Reducerea investitiilor publice, disciplinarea modului de cheltuire a banului public! Isarescu sustine ca batalia cu coruptia are rolul ei in acest sens

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Scaderea investitiilor publice ar putea reprezenta o disciplinare a modului de cheltuire a banului public ca rezultat al actiunilor anticoruptie din ultima perioada. 

mugur isarescu

„Cred cs si batalia asta cu coruptia are rostul ei. Din ce am citit nu s-au cheltuit banii, mai ales la locale (…) Am lansat o ipoteza pentru ca succesul acestui efort de combatere a evaziunii fiscale si a coruptiei are efecte financiare si economice pe termen lung”, a spus Mugur Isarescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei.

Luni, guvernatorul afirma ca scaderea investitiilor publice poate fi un beneficiu pe termen lung, daca s-a facut pe baza intaririi disciplinei financiare, prin eliminarea proiectelor nerealiste si a coruptiei, chiar daca afecteaza cresterea economica pe termen scurt.

La prezentarea de astazi, Mugur Isarescu a aratat ca lupta impotriva coruptiei si evaziunii fiscale nu este doar o problema de moralitate ci si de eficienta economica.

„Nu e vorba numai de dreptate dar si de eficienta economica, se elibereaza sume imense, aproape la fel de important. De asemenea, lupta impotriva evaziunii ajuta concurenta pe piata. Evaziunea fiscala distruge piata. Cei care platesc si sunt corecti ies de pe piata”, a mai adaugat Isarescu.

Sursa: Mediafax

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version