22.4 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiRomania are plaja cu cel mai fin nisip din Europa. Dar nu...

Romania are plaja cu cel mai fin nisip din Europa. Dar nu are turisti

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Cel mai fin nisip din Europa se află chiar în România. Este vorba despre plaja de la Sulina, acolo unde apa mării are o adâncime mică, este foarte limpede și nu sunt alge. Turiștii sunt tot mai interesați de această zonă, cu atât mai mult cu cât prețurile sunt mai mici decât cele din stațiuni precum Mamaia sau Vama Veche. 

Plaja Sulina este situată la aproape 3 kilometri de oraşul Sulina şi se poate ajunge pe jos în 20-30 de minute. A fost amenajată și modernizată, iar turiștii pot găsi aici o scenă de tip amfiteatru, locuri de joacă pentru copii, dușuri, o alee pietonală și multe alte dotări care să asigure o vacanță bună.

Plaja din Sulina este cea mai lată porțiune de acest fel de pe litoralul Mării Negre și se spune că nisipul e la fel de fin ca cel dintr-o clepsidră, pentru că este curat și mărunt. Este cunoscută pentru siguranța oferită, mai ales pentru copii, datorită bancurilor de nisip care se află din 30 în 30 de metri. Astfel, riscul ca aceștia să se aventureze în mare și să aibă loc accidente este mic.

Vacanțele aici sunt mult mai accesibile față de ce găsim pe litoralul românesc, astfel că o cazare de o noapte pentru două persoane cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele costă între 300 și 360 de lei. Plaja Sulina este o zonă de importanţă ecologică, deoarece aici se dezvoltă Volbura de nisip, o plantă aflată pe lista roşie a speciilor protejate.

Sulina beach Black Sea, August 2020 | the last wild beach in Romania

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version