9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăEconomieRomânia poate deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare. Burduja: Avem...

România poate deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare. Burduja: Avem proiecte complexe şi de lungă durată

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja afirmă că există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă, anunță news.ro.

”Astăzi a avut loc la Ministerul Energiei o întrevedere de mare importanţă pentru viitorul sectorului energiei nucleare româneşti. A fost prezentă conducerea companiei canadiene SNC Lavalin, care deţine tehnologia CANDU de producţie a energiei nucleare. Am discutat despre stadiul proiectelor de investiţii în noile unităţi 3 şi 4, precum şi despre retehnologizarea unităţii 1 de la Cernavodă”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Sebastian Burduja arată că ”Centrala Nucleară Cernavodă este una dintre cele mai performante din întreaga lume
Sebastian Burduja arată că ”Centrala Nucleară Cernavodă este una dintre cele mai performante din întreaga lume. Şi asta datorită tehnologiei CANDU şi echipei de top de la Nuclearelectrica, atât la nivel managerial, cât şi tehnic. Există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă”.

”Proiectele noastre pentru Cernavodă sunt complexe şi de lungă durată. Avem nevoie de parteneri serioşi, iar SNC Lavalin este un actor esenţial pentru planurile României. Voi continua activ eforturile de accelerare a investiţiilor în sectorul energiei nucleare, ceea ce înseamnă energie sigură, fără emisii de CO2, bazată pe resurse româneşti. Deci motor de dezvoltare, productivitate şi locuri de muncă. România Viitorului are nevoie de energia viitorului”, mai spune Burduja.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version