30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiRomanii construiesc tuneluri pe sub Alpi sau cai ferate de mare viteza...

Romanii construiesc tuneluri pe sub Alpi sau cai ferate de mare viteza in Germania, dar NU AU LOC de munca in tara lor, din cauza firmelor straine!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Române a Antre­prenorilor din Construcţii (ARACO), Alexandru Dobre, este de părere că infrastructura trebuie con­struită de firme româneşti, nu de cele străine, pentru ca să existe un impact real şi în eco­nomie.

„Faptul că au fost daţi la o parte cu brutalitate constructorii români de către cei străini, preţurile au crescut la construcţii cu cel puţin 70-80%. Polonia a avansat mult şi datorită faptului că au propriul lor program de construcţii, nu pentru că ar avea tehnologie mai bună. Fără construc­tori locali şi lucrând cu americani, nemţi şi fran­cezi, România nu-şi va reveni“, a spus Alexan­dru Do­bre.

El a subli­niat că dacă înainte de 1989 inginerii ro­mâni proiec­tau de la blocuri de lo­cuinţe la căi ferate fără ajutor din afară, acum fir­mele de con­strucţii lo­cale s-au extins în Vest pentru a căuta proiecte.

„Acum, din 6.000 de an­ga­jaţi câţi are CNADNR, sub 200 de oa­meni au ex­perienţă în construcţii şi infra­struc­tură, restul sunt oameni care nu au lucrat nici măcar la un pod peste Olt, nu mai spun peste Dunăre sau vreun alt proiect mare. Avem de-a face cu o intervenţie brutală a politicului în acest domeniu“, a spus Dobre, pentru zf.ro

Mulţi oa­meni cu experienţă lu­crează însă peste hotare, pentru com­panii locale sau străine.

„Am pierdut cinci contracte în Germania deoarece au venit spaniolii cu pre­ţuri cu 15-20% mai mici decât ale noastre, dar ei lucrează tot cu muncitori ro­mâni. Totuşi, în Germania am con­s­truit tuneluri şi cale ferată pentru tre­nu­rile de mare viteză ICE (care circulă şi cu peste 300 km/h – n.red.)“, a spus Au­gustin Sărmăşan, adminis­tra­torul com­pa­niei Mono Construcţii, înfiin­ţată în 1991 în Germania şi Ro­mâ­nia.

Com­pa­nia realizează construcţii din beton armat, structuri metalice, con­soli­dări, restaurări, tunele, poduri şi dru­muri.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version