-0.8 C
București
vineri, ianuarie 17, 2025
AcasăACTUALITATES-a inventat vaccinul-pastila anti-Covid: Oricine il poate lua acasa, simplu!

S-a inventat vaccinul-pastila anti-Covid: Oricine il poate lua acasa, simplu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

O companie farmaceutica israeliano-americana se pregateste sa inceapa o prima faza a testelor clinice pentru un produs care ar putea deveni primul vaccin anti-COVID-19 pe cale bucala din lume, transmite The Jerusalem Post, citat de Rador.

La sfarsitul saptamanii trecute, Oramed Pharmaceuticals Inc., o companie farmaceutica specializata in teste clinice bazate pe o tehnologie produsa de Centrul Medical de la Universitatea Hadassah, a anuntat infiintarea unei firme mixte impreuna cu Premas Biotech, care va produce vaccinul oral.

Impreuna, cele doua companii au infiintat firma Oravaz Medical Inc. Vaccinul se bazeaza pe tehnologia POD a companiei Oramed, specializata in administrare orala, si pe tehnologia de vaccinare a celor de la Premas.

Tehnologia Oramed poate fi folosita pentru administrarea pe cale orala a unor medicamente bazate pe proteine, care altfel ar trebui sa fie administrate prin injectare. Oramed se afla pe la mijlocul fazei a treia a testarilor pentru aprobarea de catre Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) a unei capsule orale de insulina pentru diabetele de tip 1 si 2.

Premas a inceput sa se ocupe de perfectionarea acestui vaccin impotriva noului coronavirus incepand din luna martie.

Potrivit declaratiilor directorului Oramed, Nadav Kidron, cele doua companii au luat legatura la inceputul acestui an, cand au constatat imediat ca ele pot revolutiona piata.

“Un vaccin anti-COVID-19 pe cale bucala ar elimina o serie de bariere din calea distributiei rapide si pe scara larga, permitandu-le astfel oamenilor sa se vaccineze singuri, la domiciliu. Cum astazi este crucial ca inocularea sa fie cat mai rapida, un vaccin pe cale bucala ar deveni cu atat mai important, el putand fi recomandat anual, la fel ca vaccinul antigripal“, a spus Kidron.

Compania si-a finalizat testul-pilot pe animale si a constatat ca vaccinul produce anticorpi de imunoglobulina G si de imunoglobulina A (IgA). Imunoglobina IgA este necesara pentru ca asigura o imunitate mai indelungata.

Avantajele vaccinului oral depaseste zona sigurantei si a eficacitatii, a mai sustinut Kicron, el subliniind ca medicamentele pe cale orala ar prezenta mai putine efecte secundare.

In plus, vaccinul poate fi transportat in niste frigidere normale si pot fi pastrate ulterior chiar si la temperatura camerei or, “asta ar face ca, din punct de vedere logistic, ele sa poata ajunge usor in orice colt al lumii”, a subliniat Kidron.

Si un ultim argument – un vaccin pe cale bucala nu mai necesita prezenta unui profesionist.

Oravax crede ca va putea incepe studiile clinice in cel de-al doilea trimestru al anului 2021. Kidron spune ca testele vor putea fi facute in diverse tari, respectiv, in Statele Unite, in Israel, in tari din Europa si in Mexic. Se spera ca aceste vaccinuri sa ajunga si in Africa, unde un vaccin oral s-ar dovedi esential.

Kidron mai spera ca datele primei faze a testarilor sa poata aparea in maximum trei luni.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version