22.8 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăStirea zileiClujS-a terminat cu smecheria! Parintii a doi copii din Cluj, obligati sa...

S-a terminat cu smecheria! Parintii a doi copii din Cluj, obligati sa plateasca daune imense unei profesoare batjocorita pe grupurile de Whatsapp

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua inselatorie pe WhatsApp. Metoda interviului de angajare!

O noua inselatorie face valuri pe WhatsApp si are...

Mii de aplauze sociale pentru „taranul” din Emil Boc! „Dupa munca si rasplata!”

O postare a edilului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a...

Schimbare majoră la WhatsApp. Toti utilizatorii vor fi afectati

Cunoscuta aplicație WhatsApp vine cu modificări consistente pentru utilizatori....

UTIL: Cum poți să îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de...

Parintii a doi fosti elevi de la Scoala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca au fost obligati de instantele de judecata la plata unor daune morale pentru defaimare de 30.000 de lei, relateaza stiridecluj.ro. Aceasata este una dintre activitatile preferate ale adolescentilor din ziua de azi care posteaza meme-uri (n.r. – in engleza memes) pentru a exprima reactii fara a mai scrie sau vorbi.

Instanta de judecata a surprins faptul ca in anul scolar 2018-2019, cand profesoara era si diriginta la clasa a VII-a C de la Scoala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu” din Cluj-Napoca, inainte cu o zi inainte de inceperea scolii, unul dintre elevi a postat o caricatura la adresa dascalului, care ilustra o maimuta, pe grupul de WhatsApp al clasei. Imaginea a devenit apoi fotografia de grup si a fost publicata pe un cont fals de Facebook.

Elevul ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar in luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare si insultatoare la adresa femeii. In martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poza de profil, respectiv fotografie de coperta, cele doua imagini editate de colegul sau.

Profesoara a luat foc si a deschis un proces, solicitand daune morale de 50.000 de leipentru atingerea adusa onoarei, demnitatii si reputatiei plus cheltuielile de judecata. Parintii celor doi elevi au incercat sa explice ca actiunile profesoarei sunt nefondate. Mama unuia dintre ei a recunoscut ca fiul sau a creat acel cont fals de Facebook, pe care l-ar fi sters, insa, o zi mai tarziu. Pentru fapta sa copilul s-a ales cu scaderea notei la purtare la 5. Dupa acest incident, copilul de 14 ani la acea vreme ar fi fost nevoit sa mearga la psiholog.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version