18.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiVranceaȘapte lideri PSD condamnati pentru furt la alegeri. Dosarul a pornit de...

Șapte lideri PSD condamnati pentru furt la alegeri. Dosarul a pornit de la Dragnea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Sapte membri ai PSD au fost condamnati de  Judecatoria Focsani pentru savarsirea de fraude la Referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, din 2012.

Cei sapte au reprezentat PSD Vrancea in sectiile din comunele Suraia si Tulnici, unde au fost semnalate nenumarate fraude electorale, relateaza Realitatea de Vrancea. La Suraia au aparut dovezi, in timpul zilei de votare, ca mai multe persoane aveau deja semnate listele pe care ar fi trebuit sa se inregistreze dupa vot.

Fostul presedinte al sectiei din Suraia a fost deja condamnat definitiv si a executat sentinta in Italia. De asemenea, Dragos Matisan, liderul organizatiei de tineret a PSD, angajat al Consiliului Judetean Vrancea, in calitate de reprezentant al PSD (presedinte de sectie) in sectia din Lepsa – Tulnici a fost si el condamnat la un an de inchisoare, interdictia de a alege si de a fi ales precum si prestarea de munca in folosul comunitatii la Adapostul de Caini sau la adaposturile de noapte din Focsani. La acea sectie s-a inregistrat un scor de 250% prezenta la vot.

Dosarul este disjuns din dosarul de frauda la Referendum al fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat in inchisoare.

La 6 iulie 2012, Parlamentul a votat in favoarea suspendarii lui Traian Basescu cu 256 de voturi pentru, in vederea tinerii unui referendum care sa decida sau nu demiterea din functie.

Incepand cu 23 iulie 2012, Traian Basescu a solicitat cetatenilor romani sa boicoteze referendumul.

Intregul cost al referendumului a fost estimat la 95.000.000 RON. La vot s-au prezentat 46,24% din romani. 87,52%, 7.403.836 au votat DA, fiind in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu. 11,15%, 943.375 persoane au votat NU, fiind contra demiterii presedintelui.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version