12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiSe consolideaza axa raului: "Relaţiile dintre Moscova şi Phenian sunt la un...

Se consolideaza axa raului: „Relaţiile dintre Moscova şi Phenian sunt la un nivel nou şi strategic”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

România cere despăgubiri pentru tezaurul nereturnat de ruși

Problema tezaurului românesc blocat în Rusia ajunge în Parlamentul...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Veteranul diplomatiei ruse a Serghei Lavrov a declarat miercuri la inceputul vizitei de de doua zile in Coreea de Nord ca relatiile dintre Moscova si Phenian au atins un nivel calitativ nou si strategic.

„Dupa acest summit istoric (…) putem spune cu incredere ca relatiile (dintre Rusia si Coreea de Nord) au atins un nivel calitativ nou si strategic”, i-a spus Lavrov ministrului nord-coreean al afacerilor externe Choe Son Hui, citat de agentiile ruse.Discutiile lui Lavrov ar trebui sa puna de asemenea bazele unei viitoare vizite a lui Putin in Coreea de Nord, a indicat anterior un purtator de cuvant al Kremlinului.

Cu o zi inainte, Serghei Lavrov a salutat sprijinul Coreei de Nord pentru ofensiva militara a Rusiei in Ucraina. „Apreciem foarte mult sprijinul dumneavoastra de principiu si fara ambiguitate pentru actiunile Rusiei in cadrul operatiunii militare speciale din Ucraina”, a declarat ministrul.

Cand liderul nord-coreean a calatorit luna trecuta in Rusia la bordul unui tren blindat pentru un summit cu Vladimir Putin, el a declarat ca relatiile bilaterale cu Moscova sunt „prioritatea numarul unu” a tarii sale. Summitul din septembrie si aparenta incalzire a relatiilor dintre Rusia si Coreea de Nord au alimentat temerile occidentale ca Phenianul ar putea furniza Moscovei arme pentru operatiunile ei militare din Ucraina.

Maine, Statele Unite au spus ca livrarile erau deja in curs, cu peste 1.000 de containere cu echipamente militare si munitii livrate Rusiei din Coreea de Nord in ultimele saptamani. In schimb, Phenianul incearca sa obtina echipament militar rusesc si „tehnologii sofisticate”, a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala al SUA, John Kirby.

Moscova a denuntat in aceasta saptamana aceste remarci, insistand ca Washingtonul nu are nicio dovada.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version