23.3 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăStirea zileiSteaua a pierdut dar victoria Astrei este extrem de importanta in topul...

Steaua a pierdut dar victoria Astrei este extrem de importanta in topul coeficientilor! Romania are sanse mari sa trimita doua echipe in UCL

in:

Stiri pe acelasi subiect

Echipele romanesti au avut parte de rezultate contrastante in Europa League – o victorie si o infrangere pentru Astra, respectiv Steaua. Giurgiuvenii au bifat primul succes din faza grupelor, in fata lui Dinamo Zagreb, 1-0, in timp ce Steaua a cedat dramatic in fata lui Aalborg, 0-1, la capatul unei partide pe care a dominat-o.

steaua astra

Victoria Astrei a fost extrem de important in clasamentul coeficientilor UEFA. Gratie acestuia, Romania si-a pastrat avansul in fata Austriei. In acest moment, tara noastra este clasata pe locul 15 in acest top, iar daca va termina sezonul pe aceasta pozitie, fotbalul din Liga 1 va avea de castigat.

Locurile 13-15 asigura prezenta a doua formatii in preliminariile Champions League, dar si trei echipe in preliminariile Europa League, din sezonul 2016-2017. Pentru ocuparea ultimei pozitii de acest fel, Romania este in lupta directa cu Austria, aflata pe locul 16. Avantajul tarii noastre este ca si-a pastrat doua reprezentante in competitiile europene, in timp ce Austria se bazeaza doar pe Salzburg. Ambele tari au avut cate 4 formatii la startul sezonului european.

Din vara si pana in prezent, Romania a strans 5,125 puncte in clasamentul coeficientilor UEFA, in timp ce austriecii au strans doar 3,625 puncte. Pentru o victorie se acorda doua puncte in clasamentul coeficientilor si cate unul pentru un egal. Aceste rezultate se aduna si se impart la 4 (numarul de echipe participante din fiecare tara), iar suma obtinuta se aduna la totalul coeficientilor de tara.

Rezultatele formatiilor romanesti in intrecerile europene

  • Steaua Bucuresti 6 victorii 2 egaluri 3 infrangeri
  • Astra Giurgiu 4 victorii 1 egal 4 infrangeri
  • Petrolul Ploiesti 3 victorii 1 egal 2 infrangeri
  • CFR Cluj 1 victorie 1 egal 2 infrangeri

In acest moment, Romania are 26,299 puncte, fata de cele 25,175 ale Austriei. Tradus in victorii, tara noastra isi va pastra pozitia privilegiata in cazul in care Salzburg nu va obtine cu trei succese mai mult decat Steaua si Astra la un loc.

Extrem de important va fi meciul din ultima etapa, Salzburg – Astra. In cazul in care giurgiuvenii nu pierd, vor da o mana mare de ajutor la pastrarea locului 15.

Steaua inca nu stie daca va ajunge in primavara UEL, insa un succes cu Dinamo Kiev ar fi extrem de important din punctul de vedere al coeficientilor.

Din pacate, in aceasta ecuatie, austriecii sunt avantajati de faptul ca Salzburg este calificata in primavara UEL, iar in acest fel poate obtine alte victorii. Cu toate acestea, daca echipa lui Soriano nu trece de saisprezecimile competitiei, Romania va fi sigura de ocuparea locului 15, si implicit de prezenta a doua formatii in preliminariile Champions League, dar si trei echipe in preliminariile Europa League, de peste doi ani.

Clasamentul coeficientilor UEFA inaintea ultimei etape din UEL:

352411_352411_coeficienti_uefa352411_352411_coeficienti_uefa

Sursa: Digisport

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version