24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăSocialSanatateStirea zilei: Gripa porcina FACE PRIMA VICTIMA in Romania! Un barbat din...

Stirea zilei: Gripa porcina FACE PRIMA VICTIMA in Romania! Un barbat din Bucuresti A MURIT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi...

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj a fost gasita moarta in casa la doar 47 de ani

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe,...

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Stirea Zilei in Romania o reprezinta anuntul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) care a confirmat miercuri primul deces într-un caz de infecţie respiratorie acută severă „confirmat cu virus gripal A(H1)pdm09”, conform unui informări postate pe site-ul instituţiei.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat miercuri primul deces într-un caz de infecţie respiratorie acută severă „confirmat cu virus gripal A(H1)pdm09″, conform unui informări postate pe site-ul instituţiei.

În informare se precizează că este vorba despre un ‘bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, având condiţii preexistente, nevaccinat anti-gripal”, anunta Mediafax.

De asemenea, Centrul informează că în ultima săptămână a lunii ianuarie s-au înregistrat 17 cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI), cu trei mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu cinci mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului anterior.


Citeste si:

Epidemia de gripa porcina AJUNGE IN ROMANIA! Vezi cati bolnavi s-au inregistrat pana acum!


CNCSBT apreciază că activitatea gripală este sporadică, adică s-au înregistrat cazuri izolate de gripă confirmată cu laboratorul, „de intensitate medie, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat”.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, pneumonii) a fost de 89591, cu 14% mai mic, comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (104248) şi cu 13.4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (78945).

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe (SARI) şi până pe 2 februarie au fost confirmate 95 de cazuri de gripă din care „72 cazuri tip A, subtip H1 pdm09, 4 cazuri tip A, subtip H3, 19 cazuri tip A, nesubtipat”, cele mai multe înregistrându-se în Bucureşti (36), Constanţa (15), Dâmboviţa (9).

Până la 31 ianuarie au fost vaccinate antigripal 563.105 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version