23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiSUA solicitate sa intervina urgent asupra Israelului. Iordania cere ajutor!

SUA solicitate sa intervina urgent asupra Israelului. Iordania cere ajutor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Siguranta oamenilor in Orientul Mijlociu este pusa greu la incercare, iar conflictul sta sa escaladeze dupa ultimele incursiuni militare ale armatei israeliene, care nu au fost pe placul americanilor.

Consilierul pe probleme de securitate nationala al Casei Albe, Jake Sullivan a afirmat ca prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu trebuie sa „ii stapaneasca pe colonistii extremisti din Cisiordania” si sa ii traga la raspundere pentru atacurile asupra palestinienilor, informeaza dpa.

Jake Sullivan a reluat pozitia presedintelui american Joe Biden acuzand colonistii extremisti israelieni ca „pun gaz pe foc” cu violenta din Cisiordania, in timp ce Israelul duce un razboi impotriva gruparii militante palestiniene Hamas in Fasia Gaza.

Pe de alta parte Iordania, un aliat convins al Statelor Unite, a cerut Washingtonului sa desfasoare sisteme de aparare aeriana Patriot pentru a-si consolida apararea frontierei intr-un moment de tensiuni regionale si conflicte sporite, a declarat duminica purtatorul de cuvant al armatei iordaniene, informeaza Reuters, relateaza Agerpres.

„Am cerut partii americane sa ne ajute la consolidarea sistemului nostru de aparare cu sisteme de rachete de aparare aeriana Patriot”, a declarat duminica pentru televiziunea de stat generalul de brigada Mustafa Hiyari, purtatorul de cuvant al armatei Iordaniei.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version