11.9 C
București
vineri, mai 17, 2024
AcasăSocialAngajariTe-ai saturat sa fii cel mai bun la locul de munca? Poate...

Te-ai saturat sa fii cel mai bun la locul de munca? Poate mai bine incepi o afacere pe cont propriu

in:

Stiri pe acelasi subiect

Economia Romaniei se prabuseste! Peste 110.000 de romani au ramas fara loc de munca

Date îngrijorătoare în privința locurilor de muncă din România. Apoape...

Simona Halep investeste milioane de euro intr-o afacere noua in Romania!

Simona Halep investeşte banii din tenis, iar două dintre milioanele de...

Cauti permanent un loc de munca mai bun? Fa-ti un bine si mai bine incepi o afacere pe cont propriu decat sa te simti prea calificat pentru cei din jur. 

Remuneratia deficitara in raport cu evolutia profesionala dar si diferenta de viziune sunt primele semnale ca ar trebui sa o iei din loc si sa-ti croiesti propria afacere dupa chipul si asemanarea ta. Asta e si concluzia antreprenorului Octavian Badescu (ex Sameday), invitat la podcastul Banul, cu jurnalistul Sorin Manea. Vezi podcast integral sau secventa de la minutul (00:11:16).

YouTube video player

Sorin Manea: … care e declick-ul, momentul de la care tu trebuie sa pleci din compania in care esti bun si poti sa o iei pe cont propriu. Unii viseaza, adica bineinteles ca toti viseaza sa fie proprii stapani?

Octavian Badescu: Da, acum, ce se intampla ca fenomen, intr-adevar, uneori poate sa intervina un ecart intre dezvoltarea companiei si dezvoltarea angajatului. Adica fie compania se dezvolta mai repede si angajatul nu tine pasul cu dezvoltarea companiei si atunci el devine nu foarte potrivit pentru companie sau, in sens invers, angajatul progreseaza foarte mult.
Compania nu tine pasul cu dezvoltarea respectivului angajat si atunci angajatul va pleca. In cazul meu, nu au stat lucrurile asa. In primul rand ca eu am loialitatea ca valoare, ca sa zic asa, adica nu trag presul oamenilor si nu caut sa fac rau oamenilor care mi-au facut bine. Iar evolutia mea profesionala s-a datorat si altor oameni, recte cel care m-a promovat.
Deci nu mi-am pus o astfel de problema. Problema e intervenit la diferenta de viziuni insa. Actionarului majoritar, care era cetatean turc, dar nu era implicat in managementul firmei, eu o conduceam, i s-a parut o evolutie mai lenta. Si ca sa accelereze aceasta evolutie lenta, dorea foarte mult dezvoltarea pe national, curierat national.

foto credit: freepick.com

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version