10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiTopul celor mai mari angajatori din economie!

Topul celor mai mari angajatori din economie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dacia a intrecut Opel, Fiat, Skoda şi Citroen. E pe locul 1 la vanzari in Spania si Franta

Înmatriculările Dacia au crescut puternic în ianuarie pe principalele pieţe de...

Veste extraordinara: Dacia a depasit Skoda la vanzarile in Europa!

Vânzările de autoturisme în Europa au înregistrat o creştere...

Primele zece companii din Romania au in total 165.000 de angajati. Sase sunt companii de stat si patru sunt private, dar nu cu capital privat romanesc.

Aproape 165.000 de angajati lucreaza in primele zece companii cu cei mai multi salariati, iar evolutia efectivelor acestora de angajati din ultimii doi ani reflecta o situatie dramatica valabila pentru intreaga piata a muncii: peste 13.600 de concedieri si mai putin de 4.000 de noi angajari.

1angajatori

Iar situatia nu se va imbunatati, avand in vedere ca vestile din domeniul industriei (concedierile de la Oltchim sau de la ArcelorMittal Galati) umbresc o economie care se chinuie sa revina pe un trend consistent de crestere.

In firmele private lucrau 4,2 milioane de angajati in 2011, anul pentru care exista cele mai recente date la Registrul Comertului, cu aproape 700.000 mai putini decat in 2008.

Petrom, Dacia si Kaufland sunt cei mai mari angajatori privati din economie, fiind singurele companii cu capital strain care aveau mai mult de 10.000 de angajati in Romania in 2011. Dintre acestea, doar retailerul alimentar Kaufland a facut cateva sute de angajari in ultimul an, Dacia incercand sa isi mentina un numar stabil de salariati, in timp ce Petrom a continuat procesul amplu de restructurare si a concediat mii de oameni.

Sursa: zf.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version