13.9 C
București
joi, mai 2, 2024
AcasăSocialToti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Pasajul peste A3 al lotului 2 Corbeanca – Afumati ar putea fi deschis partial in noiembrie

Lotul 2 Corbeanca - Afumati al Autostrazii Bucurestiului (A0),...

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna dupa traditiile romanesti nu pot sa lipseasca de pe masa preparatele din carne. In acest an, mai mult ca oricand oferta este din abundenta pe tiktok si pe facebook iar un kilogram de carne de porc va fi intre 16 si 21 de lei in viu.

Preturile sunt valabile la poarta fermei, unde mai pot fi si negociate. La carcasa, un kilogram de carne de porc va costa intre 25 si 35 de lei. Asta pentru cine cumpara din timp. De luna viitoare, pana de Ignat, cand oamenii taie porcul conform traditiei, preturile ar putea fi mai mari. Oferte sunt pentru toate gusturile.

„Asta e vietnamez. Nu contine grasime, e mai mult pentru fite. Iar asta nu contine grasime, dar contine numai carne. Iar ea este un fel de mangalita. Ei au libertate, la ferma toate animalele au libertate” declara un crescator pentru Observator.

Micii fermieri se plang ca gasesc tot mai greu cumparatori, pentru ca multi romani cumpara carnea direct din magazine. Este mai ieftina, dar nu are aceeasi calitate, sustin crescatorii.

Ultimele cifre arata ca romanii consuma tot mai multa carne de porc importata. Doar 20% provine din fermele autohtone, fata de circa 40% acum 7 ani.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version