23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialSanatateUnul dintre cele mai folosite MEDICAMENTE din Romania DISPARE de pe piata!

Unul dintre cele mai folosite MEDICAMENTE din Romania DISPARE de pe piata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Medicamentul revoluționar pentru cancerul pulmonar

Un medicament revoluționar a fost aprobat pentru anumite tipuri...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Compania Zentiva a anunţat marţi că produsul Distonocalm nu va fi disponibil pe piaţă în perioada următoare, acesta aflându-se în proces de autorizare la ANMDM într-o „nouă formulă”, din combinaţia căreia a fost exclus derivatul de ergot.

Dosarul pentru noua formulă a fost depus spre evaluare în decembrie 2013.

Decizia companiei Zentiva România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat „restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Recomandarea CHMP a condus la dificultăţi de aprovizionare cu derivat de ergot şi, în final, la „epuizarea stocurilor de materie primă”, ceea ce face imposibilă continuarea producţiei în formula actuală.

„Este important de menţionat faptul că această situaţie nu a fost cauzată de probleme de calitate, eficienţă sau siguranţă a produsului. Indicaţiile terapeutice pentru Distonocalm nu sunt incluse pe lista de restricţii CHMP. Totodată, subliniem că nu este o decizie bazată pe raţiuni economice comerciale, aşa cum poate s-ar putea crede, date fiind condiţiile foarte dificile din piaţa farmaceutică.”, a declarat Simona Cocoş, directorul general al Zentiva România, citat de realitatea.net.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version