10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEVergil Chitac, candidatul PNL la primaria Constantei: Orasul are nevoie de OAMENI...

Vergil Chitac, candidatul PNL la primaria Constantei: Orasul are nevoie de OAMENI INTEGRI si CREDIBILI!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanţa, a afirmat la emisiuniea Jocuri de Putere de la Realitatea TV că din punctul său de vedere Constanţa are nevoie de oameni integri şi de oameni credibili.

„Când analizăm situaţia Constanţei vom vedea că avem un primar de trimis în judecată, un director de spital arestat de curând pentru mită. Sunt oameni care s-au smântinit din bugetul local fie prin retrocedarea proprietăţii pubice către unele persoane la preţuri mici, fie prin externalizarea unor servicii la preţuri foarte mari”, a spus Vergil Chiţac.

„Statul mafiot este cel care vinde ieftin şi cumpără scump. Vreau doar să amintesc doar contractul cu firma de salubritate Polaris. Este vorba de un contract în valoare de 335 milioane de euro, pe 25 de ani. Cine încheie un contract comercial pe 25 de ani?”, a mai spus candidatul PNL la Primăria Constanţa, adăugând că DNA a anunţat că prejudiciul, după doar 6 ani, este de 50 de milioane de euro.

„Ce se întâmpla dacă DNA nu intervenea? Aveam un prejudiciul de 200 de milioane de euro într-un contract de 335 milioane de euro”, a continuat acesta.

„Şi mai avem nevoie de credibilitate”, a spus Vergil Chiţac.

Întrebat de locuri de muncă, candidatul PNL a spus că oraşul trăieşte, dar nu este meritul primăria, din platforma petrochimică Misa, din marinari, din turism şi din micii industriaşi.

„Economia Constanţei, cifrele, arată foatze prost. Suntem pe locul 11 în ceea ce priveşte venitul mediu pe cap de locuitor. Din anul 2000, industria a dispărut şi a căzut pe locul 11 de pe locul al doilea. În loc să se prefere proiecte industriale s-au preferat mall-urile şi proiecte temperorare, cu salarii foarte mici”, a detaliat acesta.

Conform candidatului PNL, Constanţa are 280 de angajaţi la mia de locuitori, în timp ce în Cluj Napoca există 400 de angajaţi la mia de locuitori. „Ar trebuie să mai creăm 360.000 – 400.000 de locuitori ca să ajungem la nivelul Clujului”, a afirmat Vergil Chiţac.

„Şi la fondurie europene suntem codaşi. Constanţa atrage doar 140 de lei pe cap de locuitor, în timp ce Iaşiul a atrage 1053 de lei pe cap de locuitor”, a mai spus acesta.

Vergil Chiţac a mai precizat că este nevoie ca oraşul să fie redat oamenilor şi că trebuie să se îndrepe atenţia şi către persoanele care au nevoie de sprijin.

Acesta a mai spus că pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa este nevoie de 10 milioane de euro. „Nu găsim noi 10 milioane de euro? Nu este o sumă fabuloasă”, a completat Vergil Chiţac.

„Dacă ajung primar voi renegocia contractele comerciale şi se vor economisi 100 de milioane de euro. Cu banii aştia nu doar renovezi Cazionul Constanţa, poţi să faci un parc industrial, să reabilizezi CET-urile”, a mai explicat candidatul PNL la Primăria Constanţa.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version