16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalVictorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

in:

Stiri pe acelasi subiect

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Cel putin 10.000 de civili au murit nevinovati in conflictul din Ucraina

Cele mai recente cifre din razboiul din Ucraina arata...

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata ucraineană a decis retragerea soldaților din orașul Avdiivka. Decizia privind retragerea trupelor a fost anunțată sâmbătă, după mai multe luni de lupte intense, de noul șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski.

”Viaţa personalului militar este cea mai mare valoare”, a spus el. La rândul său, președintele Volodimir Zelenski a transmis că retragerea trupelor din Avdiivka a fost ”logică și profesionistă”.

Liderul de la Kiev a mai spus că, pentru fiecare soldat ucrainean care a murit în luptă în această zonă a frontului, şapte soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa.În imaginile distribuite pe rețelele sociale se vede cum trupele în retragere s-au aflat sub un foc constant, rușii folosind drone pentru a-i ataca pe soldați. Dronele au lovit un batalion de asalt care trebuia să țină piept rușilor în timp ce forțele ucrainene se retrăgeau.”Soldații au tras în dronele rusești în mișcare. În mijlocul unor lupte intense, aproape fiecare mișcare și rotire a forțelor noastre din Avdiivka a fost urmărită de drone și artilerie rusă”, a transmis Batalionul al Doilea al armatei ucrainene.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version