26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăStirea zileiOltVIDEO - Cum a capușat PSD-ul unul dintre cele mai subdezvoltate județe...

VIDEO – Cum a capușat PSD-ul unul dintre cele mai subdezvoltate județe ale țării. Banul public a ajuns afacere de familie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Primarul din Targoviste si familia au plonjat cu masina in Olt

Primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan (45 ani), fosta...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Andrian Iordache, finul președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, se află la al doilea mandat de consilier județean, după ce în perioada 2012-2016 a mai fost consilier, în Consiliul local al municipiului Slatina. Ce-l recomandă pe Adrian Iordache? Nimic, în afară de faptul că finul-Iordache administrează, de ani buni, afacerile, mai mult sau mai puțin legale, ale Clanului de la Piatra Olt, clan care a pus stăpânire pe județul Olt, tandemul OPRESCU-POSTOLACHE, conform publicatiei olteanul.com.

Despre cei doi amici se știe că în urmă cu ceva ani erau asociați în fosta firmă denumită FERMA VECHE SRL, o firmă radiată acum din registrul comerțului. Andrian Iordache și-a început cariera de inginer agronom chiar la SC FERMA VECHE. Acum finul-inginer Iordache este acționar unic și administrator la FERMA ION MARIAN SRL, acționar la SC ACIDAVA LAND SRL, președinte la Organizația Udătorilor Ferma Olt, dar și acționar majoritar și administrator la SC VENCO CONCAS GRUP SRL. Când și cum are timp finul-Iordache să le facă pe toate?! La SC VENCO CONCAS GRUP SRL, finul-Iordache împarte acționariatul cu propria-i soție, Diana Iordache.

Consilierul judetean PSD Adrian Iordache, finul presedintelui CJ Olt, Marius Oprescu.

Firma VENCO CONCAS are în obiectul de activitate activități generale de curățenie, o activitate care aduce bani frumoși familiei finului președintelui CJ Olt, din contractele încheiate cu instituțiile publice din județul Olt. Și pentru că afacerea este una garantată, soția consilierului județean Iordache și-a tras propria-i firmă de curățenie, prin intermediul căreia încasează bani, la greu, de pe urma serviciilor de curățenie, prestate pe la diverse instituții publice din județ. Firma se numește SAUBER IMOBILUM SRL. Societatea în cauză a fost înființată în 2017 și avea drept obiect de activitate principal ,,Transporturi rutiere de mărfuri”, iar acționar unic și administrator pe soacra finului-Iordache. În 2018, Diana Iordache devine acționar unic și administrator unic la SC SAUBER IMOBILUM SRL. Dacă în 2017, firma SAUBER înregistra venituri mici în bilanțul contabil, 82.283 lei cifră de afaceri și 48.686 lei profit, sub patronajul Dianei Iordache, situația economică a societății în cauză explodează, fiind în creștere în ultimii trei ani.

În 2018, firma are o cifră de afaceri de 469.068 lei și un profit net de 161.857 lei. Iar în 2019, SC SAUBER înregistrează o cifră de afaceri totală de 834.990 lei și un profit net în valoare de 352.188 lei. În 2019, Diana Iordache încasează, de la SC SAUBER, dividende în valoare de 153.764 lei. Iar finul-Iordache, dividende în sumă de 120.414 lei, de la societatea VENCO CONCAS GRUP SRL. Așadar, de pe urma contractelor încheiate cu instituții publice județene, în familia finului președintelui CJ Olt au intrat, în afara veniturilor provenite din salariu și indemnizația de consilier județean, aproape 3 miliarde lei vechi, sumă la care mulți muritori de rând nici măcar nu îndrăznesc să viseze. În 2020, sumele încasate de familia consilierului județean Iordache, urmare a mișmașurilor cu contractele publice, se dublează. Această afacere curat-murdară are, însă, și o latură penală. Organele de cercetare trebuie să stabilească (dacă au curajul, desigur!) dacă toate aceste contracte sunt o consecință directă a traficului de influență întreprins de finul-Iordache, finul președintelui CJ Olt. Toate aceste contracte sunt obținute prin achiziționare directă, fără licitație.

Printre instituțiile care au achiziționat servicii de curățenie de la firmele controlate de familia finului-Iordache se numără:

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Olt, Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt, Direcția Județeană pentru Agricultură Olt, Casa Județeană de Pensii Olt, Casa de Asigurări de Sănătate Olt etc. La contractele încheiate cu Casa de Asigurări Olt, se pune și problema conflictului de interese. Consiliul Județean Olt are un reprezentant în Consiliul de Admistrație al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, în persoana consilierului județean PSD Ionel-Cristian Gheorghe. Până în prezent, 1.204.603 lei, adică 12 miliarde lei vechi, a încasat firma SAUBER de pe urma contractelor cu instituțiile publice. Prin SC VENCO CONCAS GRUP SRL, finul-Iordache, pentru serviciile de curățenie prestate, a încasat, până la această oră, suma de 427. 970 lei de la instituțiile publice județene. O fi rău, o fi bine?!

Sursa: olteanu.com

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version