32.3 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO-Pentru prima oara in istoria omenirii a fost reinventata roata! Vezi descoperirea...

VIDEO-Pentru prima oara in istoria omenirii a fost reinventata roata! Vezi descoperirea NASA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Agenția spațială americană a găsit o metodă inedită în încercarea de a-i ajuta pe exploratorii spațiali să călătorească în condiții optime în viitoarele misiuni de pe Lună sau pe Marte.

NASA a ales să inventeze un nou tip de roată din cauza condițiilor extrem de dure de pe planetele învecinate Pământului. Cu toate că trebuie să suporte un teren foarte rigid, roțile robuste nu sunt o idee bună în cazul explorării spațiale.

Aripa de cercetare a NASA, Glenn, a încercat timp de mulți ani să realizeze un nou tip de roată. După ce a colaborat cu marele producător de anvelope Goodyear, NASA a produs un tip de roată care își poate schimba forma, poate disipa forțele care acțiunează asupra ei și poate rămâne intactă pe toate suprafețele de teren.

Noua roată inventată de NASA este realizată dintr-o meșă metalică, realizată din nichel-titaniu, un aliaj care dispune de o memorie a formei. Puteți să vedeți o demonstrație a acestei invenții în clipul de mai jos.

Roata inventată de NASA poate susține și transporta aceeași greutate ca roțile rigide și dure folosite până acum, însă nu suferă de efectele deformării plastice și nici nu se afundă în terenul foarte moale. Mai mult, aceste roți noi, numite SMA, pot fi folosite pe orice fel de teren, chiar și la viteze mari.

NASA a avut mari probleme în trecut cu roțile folosite în misiuni spațiale. La mai puțin de un an de la startul misiunii Mars Rover – vehiculul care a fost trimis de agenția spațială americană pe Marte -, oamenii de știință au început să observe că roțile acestuia se deteriorau rapid.

De vină era terenul foare accidentat, iar pagubele suferite la roți au pus în pericol întreaga misiune.

Testele făcute de NASA cu noua roată sunt extrem de încurajatoare.

Sursa: Greatnews.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version