25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Un nou VIRUS ameninta omenirea! Brazilia mobilizeaza 220.000 de soldati,...

VIDEO – Un nou VIRUS ameninta omenirea! Brazilia mobilizeaza 220.000 de soldati, pentru a salva Jocurile Olimpice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Cu 8 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, autorităţile din Brazilia au decis să trimită mii de soldaţi în nordul ţării pentru a lupta împotriva ţânţarilor care poartă misteriosul virus Zika.

În acelaşi timp, campanii de publicitate sunt derulate pentru a-i face pe cetăţeni să înţeleagă riscurile şi să se protejeze, scrie agenţia DPA. „Împreună îl vom învinge pe Aedes aegypti (n.red. – specie de ţânţar)”, este sloganul afişat pe autobuzele din Pernambuco, un stat din nord-estul ţării, alături de poza ţânţarului care poate răspândi mai multe boli tropicale.

Virusul a izbucnit în nordul Braziliei, iar autorităţile cred că numărul mare de nou-născuţi cu cavitatea craniană mişcorată (n.red – microcefalie) poate fi atribuit infecţiilor cu Zika suferite de femeile însărcinate.

Guvernul brazilian are în plan desfăşurarea a 220.000 de soldaţi, pe 13 februarie, într-o operaţiune care se va avea loc din casă în casă, în zonele afectate de ţânţari. „Insectele astea sunt în Brazilia de 30 de ani, dar nu am fost capabili să le eliminăm”, a spus Marcelo Castro, ministrul Sănătăţii.


Citeste si:

Spitalele din Romania COLCAIE de virusi! Ministerul Sanatatii incepe CONTROALE in toata tara!


Brazilia a declarat o criză în noiembrie 2015 ca urmare a epidemiei de microcefalie. Totuşi, dintre cele 3.893 de cazuri de malformaţiei craniană înregistrate până acum, doar în şase cazuri s-a demonstrat că mamele erau infectate cu virusul Zika.

Acţiunile autorităţilor din Brazilia au alertat şi alte state. Ministerul de Externe german a sfătuit femeile însărcinate să evite călătoriile în zonele afectate din America de Sud.

Virusul a fost descoperit în pădurea Zika din Uganda în 1947. A apărut neaşteptat în Micronezia în 2007, apoi în Polinezia Franceză în 2013. Răspândirea sa în Brazilia a fost, însă, cea mai violentă de până acum. Potrivit unei teorii, Zika a fost adus în Brazilia de fanii care au asistat la Campionatul Mondial de fotbal din 2014.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version