Actori cu salarii „nesimtite”

Forbes a publicat clasamentul anual al actorilor cu salarii exagerate, un top al rusinii in care, din pacate, apar multe nume mari de la Hollywood. Pe primul loc se afla Eddie Murphy, candva o mina de aur, iar in top se regaseste si o detinatoare de Oscar, Sandra Bullock.

Pentru fiecare dolar castigat de starul din Imagine That, A Thousand Words si Meet Dave, echivalentul din box office a fost de numai 2 dolari, relateaza Forbes. Asta, desi cele trei filme ar fi trebuit sa-l ajute pe Eddie Murphy sa revina pe piata. Nici prestatia de la gala Oscarurilor nu l-a ajutat prea mult.

Urmeaza Katherine Heigl, al carui ultim film, One For the Money, a adus incasari de numai 37 de milioane de dolari, in conditiile in care bugetul a fost de 40 de milioane de dolari.

Pentru ca un film sa fie profitabil, trebuie ca suma investita (cu tot cu promovarea) sa fie recuperata de doua ori din vanzarea biletelor.

Pe locul 3 in clasament se afla Reese Witherspoon, candva Blonda de la Drept. Acum, si salariul acesteia este considerat exagerat, in conditiile in care pentru fiecare dolar care i se plateste nu aduce mai mult de 3,90 de dolari.

Prestatia ei in How Do You Know (film cu un buget de 120 de milioane de dolari, care nu a facut incasari mai mari de 49 de milioane de dolari), in care a jucat si Jack Nicholson, a fost considerata cea mai proasta din 2010, iar cea din cel mai recent film al sau, This Means War, e departe de fi notabila.

Sandra Bullock, detinatoare de Oscar, se afla, in mod surprinzator, in acelasi top, ea aducand, pentru fiecare dolar platit, incasari de 5 dolari. In ciuda succesului inregistrat cu The Blind Side, in 2009, film cu un buget de 30 de milioane de dolari, dar care a adus incasari globale de 310 milioane de dolari, au urmat filme fara succes de casa, All About Steve si Extremely Loud & Incredibly Close.

In top se mai afla, in ordine, Jack Black (incasari de 5,20 dolari la un dolar platit), Nicolas Cage (6 dolari/1 dolar), Adam Sandler (6,30/1), Denzel Washington, cu acelasi scor, Ben Stiller (6,50/1), Sarah Jessica Parker (7/1).