PSD recunoaste ca banii alocati pentru autostrazi in 2018 nu ajung nici pentru trei luni!

In proiectul de buget pe 2018 trimis spre aprobare in Parlament, Ministerul Transporturilor a alocat sume insuficiente pentru mai multe proiecte importante de autostrazi. Un astfel de exemplu este “ciotul” de 3 km de la intrarea A3 in Bucuresti in zona Petricani, unde pentru 2018, cand ar trebui finalizata lucrarea, au fost alocate doar 20 de milioane de lei fata de necesarul de 80 de milioane. La dezbaterea din Parlament ministrul Transporturilor a lipsit, insa secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a recunoscut ca suma alocata ajunge doar pentru trei luni.

La dezbaterea Comisiilor reunite de Transporturi din Parlament, Ministrul Transporturilor Felix Stroe a lipsit. In locul sau au fost prezenti mai multi secretari de stat.

Discutiile au fost aprinse, insa majoritatea PSD a decis sa nu dezbata amendamentele ci sa le trimita in bloc – circa 190 de amendamente – la Comisia de Buget si Finante.

Problemele ridicate de unii deputati au vizat alocarile insuficiente pe multe din proiectele mari de infrastructura. Deputatul USR Catalin Drula a cerut lamuriri cu privire la sumele foarte mici alocate unor proiecte de autostrazi care au chiar termen de finalizare in anul urmator. Printre acestea se numara si autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti, sectiunea de 3 km care intra in Bucuresti in zona Petricani, careia i-au fost alocate doar 20 de milioane de lei fata de necesarul de 80 de milioane de lei.

“Conform legii finantelor publice va fi o notificare in luna ianuarie catre constructor care le va spune: ‘Nu mai terminati lucrarea cum trebuia in luna mai, lucrati cat pentru un sfert din bani’. Acelasi lucru se intampla pe A1 Lugoj – Deva si pe A10 Sebes – Turda unde alocarea e la jumatate fata de necesar”, a spus Drula.

“Sunt proiecte care au alocare zero desi au contracte semnate si CNAIR s-a laudat cu ele. Centura Comarnic, centura Radauti, Pasajul de la Domnesti – zero. E de neinteles”, a mai spus Drula.

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a recunoscut spre finalul dezbaterii ca sumele alocate nu sunt suficiente. (min 00:50 in video-ul de mai jos)


“Suma necesara este mai mare. In primele trei luni nu se lucreaza. Aceasta suma ajunge pentru lunile martie, aprilie, mai, pana la urmatoarea rectificare bugetara cand pot fi alocate fonduri suplimentare”, a spus secretarul de stat.

Deputatul USR a intervenit si a atras atentia ca in discutie este vorba de buegatul anual, nu trimestrial. “In ianuarie conform legii se transmite constructorului sa-si faca graficul de lucrari in acord cu alocarea bugetara. Nu se face buget pe trei luni, ce-i asta? Bugetul se face pe un an”, a spus Drula.

Intr-un final proiectul de buget a primit aviz favorabil in forma transmisa de Guvern, iar cele 187 de amendamente – printre care si amendamente propuse de parlamentari ai puterii – vor fi trimise in anexa la comisiile reunite pentru buget-finante, iar fiecare initiator isi va sustine amendamentul, conform unei propuneri a presedintelui Comisiei pentru transporturi si energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel Butunoi.

Sursa: Hotnews.ro

Asul din maneca lui Iohannis! De ce sta presedintele linistit pe modificarile PSD la legile justitiei?!

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, şi-a exprimat convingerea, duminică seara, că preşedintele Klaus Iohannis va trimite legile justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau de a le promulga.

“Eu zic că până la urmă vor trebui să suporte rigorile recomandărilor Comisiei de la Veneţia, pentru că legile acestea nu vor rămâne la acest stadiu. Sunt convins că preşedintele le trimite la Comisia de la Veneţia, înainte de a le respinge sau a le promulga. 20 de zile are preşedintele la dispoziţie, dar Comisia de la Veneţia poate lucra şi foarte repede, când are situaţii de urgenţă’, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte susţine că, în loc să se permită ca legile justiţiei să urmeze parcursul firesc, s-a înfiinţat o comisie specială care este condusă de Florin Iordache, fapt ce ar fi creat neîncredere.

“Din acel moment, neîncrederea a fost generalizată, inclusiv la mine, care i-am spus reprezentantului nostru: ‘Nu participi, nu participăm la aşa ceva, lasă-i pe liberali, lasă USR să-şi pună amendamentele, văd câte trec, dar nu vreau să fie un amendament pus de PMP, o contribuţie a PMP la această lege’ (…) Ei s-au repezit să modifice trei legi: Legea 303 – Statutul magistraţilor, Legea 304/2004 de organizare şi funcţionare a justiţiei şi 317 care-i legea de funcţionare a CSM-ului. Prostie mai mare ca asta eu nu am văzut, pentru că nu astea erau urgenţele. Dar i-a înnebunit gândul să pună mâna pe Inspecţia Judiciară şi să-l lase pe ministru să facă ce vrea el. Cheia a fost Inspecţia Judiciară şi controlul asupra procurorilor, prin autoritatea ministrului Justiţiei (…) S-au repezit acolo unde s-ar putea crea instrumentele de punere sub control a Procuraturii, la care-i ajută Constituţia”, a susţinut Traian Băsescu.

El a mai arătat că sunt câteva zeci de decizii ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, însă nu s-a început cu acestea.

”Cei care vorbesc de anticipate sunt copii. Daca am avea acum alegeri ar castiga tot PSD si tot cu scor mare!”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu susţine că cei care vorbesc de anticipate sunt \’copii\’ şi nu crede că ar exista vreun politician responsabil care să poată spune că în România se pot organiza alegeri anticipate.

‘Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulţumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiţiei, clientela lor îi susţine şi îi votează chiar dacă sunt în puşcărie sau arestaţi (…) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituţiei, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate’, a declarat Băsescu, duminică, la B1 TV.

În opinia sa, un mecanism care ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD şi ALDE, care au majoritatea în Parlament, să îşi dea jos premierul din nou, să propună alţi doi premieri pe care să îi dea jos şi pe aceia, iar atunci preşedintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul. Traian Băsescu a precizat, însă, că nu vede posibil acest lucru.

Sursa: AGERPRES

Dacian Ciolos: La urmatoarele alegeri, indiferent cand au loc ele, ne vom prezenta cu o oferta politica!

Dacian Ciolos a anuntat duminica, la o reuniune a Platformei Romania 100, pe care o conduce, ca din aceasta structura se va desprinde un partid politic. “Ne implicam politic pentru a schimba lucrurile”, a spus fostul premier. Ciolos a afirmat ca, atunci cand a lansat Platforma , a fost clar ca va fi nevoie si de o implicare politica: “Nu ne-am ferit de lucrul acesta, dar nu am vrut sa punem carul inaintea boilor”.

“Se va desprinde un partid politic, suntem hotarati sa facem lucrul acesta. El trebuie sa fie un proces natural, nu unul fortat”, a afirmat Ciolos.

“Vom fi gata sa ne prezentam la urmatoarele alegeri cu o oferta politica, indiferent cand vor avea ele loc”, potrivit presedintelui Platformei Romania 100.

In privinta relatiei cu celelalte partide de opozitie, Ciolos a spus ca “nu vom actiona impotriva celor cu care impartasim valori si principii comune, cu care impartim acelasi ADN. Vom fi deschisi colaborarii cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gand sa ne batem cu cei alaturi de care trebuie sa actionam in perioada urmatoare”.

Duminica, incepand cu ora 10.00, are loc intalnirea comunitatii Romania 100, platforma condusa de fostul premier Dacian Ciolos. “La acest eveniment vor participa deopotriva membrii activi ai comunitatilor tematice, personalitati publice si reprezentanti ai organizatiilor civice partenere. Intalnirea va seta cadrul si prioritatile de lucru, precum si planurile de viitor ale organizatiei noastre”, se spune pe pagina de Facebook a Platformei Romania 100.

La acest eveniment participa membri activi ai comunitatilor tematice, personalitati publice si reprezentanti ai organizatiilor civice partenere, noteaza sursa citata.
Ordinea vorbitorilor:
– Cuvint de deschidere: Dacian Ciolos, presedintele Platformei Romania 100
– Mihaela Miroiu, profesor universitar de etica politica
– Victor Rebengiuc, actor
– Mihai Politeanu, Initiativa Romania
– Aneta Bogdan, Managing Partner Brandient
– Vintila Mihailescu, profesor universitar, antropolog
– Dacian Ciolos, presedintele Platformei Romania 100
Modereaza Cosmin Alexandru
Sursa: Hotnews.ro

Tradare pentru Dragnea! Primarul PSD al unui mare oras din Romania sustine si finanteaza statul paralel!

In municipiul Bacau a avut loc, vineri, Gala de Recompensare a elevilor care au participat, in acest an (in perioada februarie-noiembrie) la concursul cu tema „Coruptia stopeaza Evolutia”. Proiectul, initiat de Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Bacau, s-a desfasurat cu sprijinul financiar al Primariei Bacau, conform Hotnews.ro. Primarul al Bacaului este Cosmin Necula, membru PSD.

Peste 1000 de elevi si profesori au participat la acest proiect la care s-au inscris 192 de lucrari pe doua sectiuni: spot anticoruptie si arte vizuale.

La Gala de Recompensare, desfasurata la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, cele mai importante premii au fost acordate de primarul Cosmin Necula, presedinte al organizatiei PSD Bacau care a avut cuvantul de deschidere: „Tot aud de cutare care a fost arestat sau condamnat pentru coruptie insa a facut si lucruri bune. Nu sunt deloc de acord cu acest mod de gandi. Este bine ca lupta anticoruptie prinde contur, iar dumneavoastra, ca elevi trebuie sa fiti atenti la orice fapta din jurul vostru care incalca legalitatea”.

In acelasi timp edilul Bacaului a cerut celor peste 300 de elevi prezenti la eveniment „sa fie atenti, in viitori, ca toti functionarii statului, profesori, medici sa fie platiti adecvat pentru a nu se ajunge la coruptie publica”.

Prezenta la Gala, comisarul sef, Sarmiza Fetcu, purtator de cuvant al Directiei Generale Anticoruptie a declarat ca: „Ne am bucurat sa vedem nu numai talent creativ ci si gandire. Perceptia elevilor asupra coruptiei este dat, pana la urma, de ceea ce vad in jurul lor. Am remarcat ca aceasta perceptie a elevilor nu este deloc buna”.

Ultimii doi primari din muncipiul Bacau, Dumitru Sechelariu si Romeo Stavarache, au fost arestati pentru probleme grave de coruptie.

Antena 3 publica, in premiera nationala, un sondaj marca PSD: Codrin Stefanescu si Liviu Plesoianu in topul preferintelor romanilor!

Conform unui studiu AVANGARDE, prezentat la Antena 3, cei mai apreciați comunicatori ai partidelor o au drept lider pe Ecaterina Andronescu, despre care 44% dintre cei intervievați au o părere bună. Surpriza o reprezintă Gelu Vișan, de la PMP. De la PNL, Raluca Turcan și Alina Gorghiu sunt în sondajul realizat prin metoda CATI, pe un eșantion de 700 de persoane, cu marja de 4%.

Iată clasamentul așa cum a fost el prezentat:

Ecaterina Andronescu (PSD) 44%

Rovana Plumb (PSD) 36%

Varujan Vosganian (ALDE) 26%

Codrin Ștefănescu (PSD) 25%

Gelu Vișan (PMP) 24%

Grațiela Gavrilescu (ALDE) 22%

Raluca Turcan (PNL) 21%

Alina Gorghiu (PNL) 20%

Adrian Dobre (PSD) 19%

Liviu Pleșoianu (PSD) 18%

Conform lui Pieleanu, liderul PNL, Ludovic Orban, ar avea un scor de 19%, sub cele două parlamentare, foste șefe ale partidului.

content-imagecontent-image

Dacian Ciolos si Platforma Romania 100 se alatura protestelor uriase anuntate pentru duminica in toata Romania

Organizaţia fondată de fostul premier Dacian Cioloş, anunţă că va fi din nou în stradă pentru a demonstra împotriva modificărilor la legile justiţiei.

”Modul în care coaliţia PSD-ALDE modifică fără dezbateri legi fundamentale pentru statul de drept este inacceptabil. Vom protesta alături de românii care nu acceptă că o mână de politicieni iresponsabili ne pot îndepărta de valorile democratice la care am aderat după multe sacrificii”, este mesajul postat pe Facebook de Platforma România 100.

Sub titlul ”Ei ca hoţii, noi cu toţii!” este anunţat un nou protest pentru duminică, la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

”Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoţiei. Chemăm lumea din România, diaspora, să vină la Bucureşti, din toată ţara!”, scriu organizatorii, citaţi şi de News.ro.

Dacian Cioloş şi alţi membri ai Platformei România 100 au participat, în ultima perioadă, la mai multe proteste.

După ce miercuri aleşii puterii au obstrucţionat opoziţia şi au votat sute de amendamente până seara târziu, joi demersurile au continuat. Cu 12 voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”, majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia specială condusă de Florin Iordache a aprobat modificarea Legii nr. 304/2004 în sensul înființării unei secții speciale care să-i investigheze pe magistrați. O altă modificare adusă joi Legii privind privind organizarea judiciară stabilește că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va trebui să elaboreze, anual, un raport de activitate pe care să-l prezinte și ministrului Justiției, nu doar Consiliului Superior al Magistraturii.

Divort in familia Gabrielei Firea? Pandele anunta ca iese in strada la proteste impotriva PSD!

Florentin Pandale, primarul independent al oraşului Voluntari, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să-şi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul bugetului pe 2018. Soţul Gabrielei Firea, primarul PSD al Capitalei, afirmă că oraşul pe care îl conduce va pierde nu mai puţin de 8 milioane de euro din bugetul de 40 de milioane, din cauza “revoluţiei fiscale” a Guvernului Tudose.

Pandele anunţă că, dacă lucrurile nu se vor rezolva în acest fel, va protesta în Piaţa Victoriei, gest la care îi îndeamnă şi pe alţi primari. Totuşi, edilul susţine că nu se alătură protestelor #rezist, ci va protesta separat, lansând şi o ironie la adresa Jandarmeriei care a permis agresarea unui bătrân de către un protestatar #rezist.

Apelul lansat de Florentin Pandele către primari. Vă prezentăm documentul integral:

“Apel către primarii din România,

În preajma alegerilor parlamentare, candidaţii tuturor formaţiunilor politice vin şi ne conving că vor lupta pentru alegătorii lor!

Parlamentarii pleacă şi se întorc peste 4 ani aplicând aceeaşi strategie.

Astăzi guvernul a întocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitreji de foarte multe fonduri.

De exemplu, în anul 2017, după calculele aproximative ale speciliştilor din Primăria oraşului Voluntari, bugetul anului următor va pierde cc. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul în curs).

Aceeaşi formulă este valabilă pentru toate unităţile administrativ-teritoriale din România, indiferent de rang.

În consecinţă, fac apel la dumneavostră ca împreună, indiferent de formaţiunea politică din care faceţi parte, inclusiv primarii independenţi, să uzităm de toate pârghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezintă (care ar trebui să ne reprezinte) să ne susţină în acest demers.

Domnul Dragnea ne spune să ne uităm pe anexele bugetului (anexe pe care le-au văzut doar ei!…), acolo probabil, după votul plenului, vom vedea cât pierde fiecare U.A.T..

În caz contrar îmi rezev dreptul de a protesta în piaţa “protestelor” nu pentru mine, ci pentru cetăţenii pe care, vremelnic, îi reprezint.

Nu mă alătur protestatarilor #rezist, respect Constituţia şi ordinea de drept în România, îmi iubesc patria şi pământul strămoşesc şi nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul ţării.

Am depus jurământ militar ca ofiţer să apăr România!

P.S.:

Primul-ministru al României, în urmă cu câteva zile, a încurajat manifestaţiile care se desfăşoară în faţa Guvernului.

Dacă instituţiile abilitate ale statului nu au luat măsuri împotriva celor care îşi exprimă opiniile în acest spaţiu, nu văd de ce eu, voi, noi toţi care reprezentăm cetăţenii în administraţia publică locală nu am putea manifesta pentru apărarea drepturilor acestora!

Nu trebuie să ne facem probleme pentru siguranţa noastră, Jandarmeria este promptă, are şefi de obiectiv vigilenţi şi intervine rapid (până să ne luăm boxul în faţă).”

Video-Jigniri fara precedent in Parlamentul Romaniei! PSD-stul Serban Nicolae insulta grav o colega!

Scandalul care are loc miercuri în plenul Parlamentului, când coaliția PSD-ALDE a votat, pe repede înainte, în linia raportului Comisiei Iordache, a dus și la un schimb aprins de replici între senatorul PSD și președinte al comisiei SIPA Șerban Nicolae și deputata USR Cosette Chichirău.

Deputata USR era în timpul unui Live pe pagina sa de Facebook și se apropie de senatorul PSD.

„Hoții sunt în fruntea Parlamentului”, îi spune Chichirău, moment în care Șerban Nicolae o face „asistată social” și îi răspunde că „penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”. De aici, discuția degenerează într-un schimb acid de replici, în care senatorul PSD o jignește pe deputată într-un mod incalificabil.

Șerban Nicolae: „Dumneavoastră cine sunteți? Vă luați leafa astăzi? E bună leafa aia mărită de PSD. Nu vă e rușine să încasați bani nemunciți? Nu vă e rușine să fiți o asistată social?

Cosette Chichirău: Suta de amendamente sunt muncă.

Șerban Nicolae: L-ați citit pe vreunul? Nu mai rânjiți fasolea aia inutilă la mine. Aveți mâncare de deputat între dinți. Mâncarea aia de deputat.

Cosette Chichirău: Domnul Șerban Nicolae insultă tot poporul român și fură împreună cu grupul său infracțional, organizat.

Șerban Nicolae: Ia scrieți o plângere penală. Căutați un coleg alfabetizat și scrieți o plângere penală la adresa mea, cu ce am furat eu. Căutați un coleg care a terminat clasa a doua.

Cosette Chichirău: Păi dumneavoastră sunteți șofer la grupul infracțional organizat.

Șerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că eu sunt șofer?

Cosette Chichirău: Există poze.

Șerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal. Acuma ce să facem?

Cosette Chichirău: Dumneavoastră aveți CV? Care sunt calificările dumneavoastră? Furați România bucată cu bucată.

Momentul schimbului de replici dintre cei doi poate fi urmărit de la minutul 40.

Sursa: Digi24.ro

Reactia lui Ion Iliescu la moartea Regelui Mihai: Relatia noastra nu a fost simpla!

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a scris pe blogul personal că a aflat cu tristețe vestea încetării din viață a fostului suveran al României, Mihai I.

„Viața sa, într-un secol agitat, plin de violențe și de schimbări dramatice, nu a fost nici simplă, nici ușoară. Și-a făcut datoria cu onoare, a luat decizii determinante pentru viitorul țării, în condiții dintre cele mai dificile. A dovedit un exemplar patriotism în anii grei ai exilului. Revenit în țară, după schimbările din decembrie 1989, a trecut peste dezamăgiri și momente dificile și a devenit avocatul României în efortul ei de integrare europeană și euroatlantică. A fost un exemplu de responsabilitate politică și civică”, a scris pe blog Ion Iliescu.

Ion Iliescu a ținut să reamintească un discurs pe care l-a ținut în august 2004, în cadrul manifestărilor dedicate evenimentelor de la 23 august 1944, la care a participat şi Regele Mihai: „Dacă vom judeca fără patimă şi cu obiectivitate faptele istorice, dacă nu vom mai folosi istoria ca instrument al luptei politice, vom putea cădea de acord asupra adevăratei semnificaţii a evenimentului de la 23 august 1944: aceea de act de salvare naţională. Decizia curajoasă de la 23 august 1944, de arestare a mareşalului Antonescu şi de întoarcere a armelor împotriva Axei, alături de Naţiunile Unite, s-a impus ca urmare a agravării situaţiei de pe front, fiind singura decizie posibilă, în condiţiile date, pentru a asigura supravieţuirea Armatei Române şi continuitatea statului român”.

„Păstrez amintirea discuțiilor purtate în decursul timpului, după 1989, atât la Versoix cât și la București. Relația noastră nu a fost simplă, în vremurile agitate ale începutului tranziției. Rațiunea și sensul servirii interesului public, indiferent de poziția în care ne aflam, au fost mai puternice, și, împreună, am reușit să transmitem către partenerii noștri un mesaj puternic, de asumare a valorilor comunității europene. Prin dispariția Regelui Mihai se încheie poate cel mai zbuciumat capitol al istoriei României moderne, o istorie complexă, deseori dramatică, dar care a asigurat locul cuvenit al țării noastre în Europa și în lumea contemporană. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a mai scris Ion Iliescu.

Ce s-a întâmplat cu Regele Mihai după Revoluția din 1989

La 25 decembrie 1990, Mihai I, însoțit de mai mulți membri ai familiei regale, a sosit pe aeroportul Otopeni și a intrat în țară cu un pașaport diplomatic danez, obținând o viză pentru 24 ore pentru a merge la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde voia sa se reculeagă la mormintele înaintașilor săi și să asiste la slujba religioasă de Crăciun. Însă, în drum spre Curtea de Argeș, Regele și însoțitorii săi au fost opriți de un baraj al Poliției, conduși din nou la aeroport și obligați să părăsească țara, potrivit wikipedia.org.

În 1992, la trei ani după Revoluția din 1989 prin care a fost înlăturat guvernul comunist, noul guvern român i-a permis regelui Mihai să revină în țară pentru a participa la prăznuirea Sfintelor Paști. Regele a fost întâmpinat de populație cu o simpatie deosebită, iar în București s-au adunat în stradă peste un milion de persoane pentru a-l vedea. Popularitatea regelui a îngrijorat guvernul președintelui Ion Iliescu, așa că regelui i s-a interzis accesul în România pentru următorii cinci ani.

În 1997, după înfrângerea electorală a lui Iliescu de către președintele Emil Constantinescu, România i-a reactivat regelui Mihai cetățenia română și i-a permis să își reviziteze propria țară.

PSD nu vrea sa renunte la protestul impotriva statului paralel, in ciuda doliului national. ”Ce legatura are cu moartea Regelui?”

Actualizare:

Ulterior, PSD a revenit asupra deciziei:

“În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni. Prin urmare, PSD anunță oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni. În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale, drept pentru care PSD își va suspenda toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă și să arătam respectul cuvenit”, se precizează în comunicatul PSD.

Stire initiala:

Decesul Regelui Mihai ar putea duce la anularea mitingului PSD împotriva “statului paralel”, de sâmbătă, de la Craiova, însă acest lucru nu a fost discutat încă în partid. Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, este de părere că nu există o legătură care ar trebui să ducă automat la anularea mitingului.

Întrebat dacă există posibilitatea anulării mitingului de sâmbătă de la Craiova, Dobre a răspuns: “Nu cred că există nicio legătură de cauzalitate între cele două, dar vom veni şi vom face anunţurile oficiale pe parcursul zilei de astăzi, în funcţie de ce se întâmplă.”

“Nu există o discuţie în sensul ăsta (al anulării mitingului – n.r.), deşi eu nu văd o legătură de cauzalitate între cele două manifestări. Sigur cu tot regretul şi cu toate condoleanţele pentru Casa Regală”, a mai declarat Dobre pentru STIRIPESURSE.RO.

Vestea potrivit căreia Regele Mihai I a încetat din viaţă, la 96 de ani, în Elveţia, a fost confirmată marţi de Casa Regală, printr-un comunicat oficial.

Ecaterina Andronescu, PSD: Ce stat paralel? Sa trecem peste! Protestele se fac impotriva Puterii!

Ecaterina Andronescu, una dintre cele mai cunoscute figuri din PSD, se opune organizării mitingurilor împotriva statului paralel. Invitată în emisiunea „În faţa ta”, aceasta a spus că protestele nu sunt cel mai potrivit lucru înaintea sărbătorilor.

Ecaterina Andronescu, senator PSD: „Personal nu cred că este cea mai potrivită soluție în preajma sărbătorilor să facem acest lucru. Nu am avut posibilitatea să mă exprim în partid în legătură cu acest subiect, dar dacă o să fie cazul, o să am această poziție. Care este rațiunea unor proteste când PSD este la putere? De regulă, protestele se fac împotriva Puterii. Ideea acestor proteste se leagă de un semnal care trebuie dat să înceteze orice fel de abuzuri”.

– Există în România un stat paralel?

Ecaterina Andronescu, senator PSD: „Nu știu să dau răspunsul la această întrebare. Vreau să trecem peste ea. Cred că statul acesta este unul funcțional atât timp cât toate instituțiile lui funcționează în limitele prevăzute de lege”.

Sursa: Digi24.ro