10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEAdrian Severin CONDAMNAT la 3 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE!

Adrian Severin CONDAMNAT la 3 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Celebru lider PSD condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, pe fostul trezorier al...

Sosoaca face pasi mari spre puscarie! Politia confirma

Parchetul General a anuntat joi ca a deschis dosar...

Premierul Cîțu a recunoscut că a fost închis în SUA: ”A fost o greșeală”

Premierul Florin Cîțu a recunoscut miercuri că a fost...

Fostul ministru și europarlamentar, Adrian Severin, a fost condamnat la 3 ani și 3 luni, cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă, iar Severin poate face contestație la completul superior, tot la ÎCCJ. Adrian Severin a fost trimis în judecată în septembrie 2013, fiind acuzat că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte.

„La suma menţionată se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. În contextul discuţiilor din perioada ianuarie – martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor două persoane, potrivit înţelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra a doi deputaţi din Comisia juridică, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din legislativul european, precum şi asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienţilor companiei pe care cei doi susţineau că o reprezintă”, susţin procurorii.

Potrivit DNA, în vederea încasării sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele două persoane.


Citeste si:

Adrian Severin a fost deferit justitiei pentru luare de mita si trafic de influenta!

FOTO – Celebru om de afaceri CONDAMNAT la ani grei de PUSCARIE!


Trei europarlamentari – Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser – ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Conform anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul prin intermediul unui coleg, iar întrebat de unul din jurnalişti dacă a fost uşor să-l convingă pe colegul deputat să depună amendamentul, Severin a răspuns că până la un anumit punct i-a fost greu, dar că în cele din urmă acesta a acceptat ideea, „însă a fost o adevărată muncă”.

Eurodeputatul sloven şi cel austriac au demisionat din Parlamentul European, renunţând astfel la imunitatea parlamentară, în schimb Adrian Severin a refuzat, susţinând că este vorba de „o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică”.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version