31.1 C
București
miercuri, iulie 10, 2024
AcasăSocialSanatateALERTA MAXIMA in SUA! O bacterie noua rezista la orice antibiotic! ”E...

ALERTA MAXIMA in SUA! O bacterie noua rezista la orice antibiotic! ”E sfarsitul MEDICINEI MODERNE!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Un mort si zece raniti dupa ce au mancat la un restaurant din Franta

Tragedie uriașă în Franța! O femeie a murit după...

Inca un deces dupa exploziile de la Crevedia: Numarul mortilor a ajuns la 5

Bilantul deceselor exploziei de la Crevedia este in crestere....

E alertă maximă în cadrul Departamentului Apărării din Statele Unite ale Americii, după ce a fost descoperită o super-bacterie la o femeie de 49 de ani, din Pennsylvania. În urma testelor, s-a constatat că aceasta este rezistentă chiar și la antibioticele de ultimă generație. Totodată, premierul britanic a spus că acesta „poate fi sfârșitul medicinei moderne”.

​Americanca de 49 de ani s-a prezentat luna trecută la o clinică din Pennsylvania, având simptome de infecție urinară. Medicii i-au făcut testul de urină și au constatat că pacienta are bacteria E. coli. În urma efectuării antibiogramei, au descoperit că super-bacteria este rezistentă la toate antibioticele, chiar și la cele mai modern, cum este, de pildă, Colistinul, pe care medicii îl folosesc în cele mai dificile cazuri.

Imediat ce a primit acest rezultat, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor și Prevenției (CDC) din SUA, Tom Frieden, a anunțat cazul la Washington.

CDC și Departamentul Sănătății din Pennsylvania s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul și pentru a depista contactele pe care pacientul le-a avut, pentru a vedea dacă bacteria s-a răspândit.

Centrul a anunțat și că cercetează alte posibile cazuri în unitatea medicală în care a fost pacienta.

Trebuie spus că această bacterie a fost identificată și la alți pacienți din Europa, Canada și China.

Un raport arată că acest tip de infecție poate duce la moartea a jumătate din pacienții ce o prezintă.

Frieden a avertizat că, deși este primul caz din SUA, trebuie să ne așteptăm la alte asemenea super-bacterii în viitorul apropiat. El a făcut apel la cercetători să dezvolte noi medicamente repede. „Dulapul cu medicamente este gol pentru unii pacienti. Suntem la capatul drumului daca nu actionam urgent”, a avertizat el.

La rândul său, premierul britanic David Cameron a făcut apel vineri la liderii țărilor din G7 pentru ca aceștia să facă mai mult pentru reducerea folosirii antibioticelor și să răsplătească firmele farmaceutice ce dezvoltă noi medicamente care combat infecțiile cu super-bacterii rezistente la antibiotice, informează Reuters. „În prea multe cazuri antibioticele nu mai au efect, ceea ce înseamnă că oamenii mor din simple infecții sau boli precum TBC, tetanos, septicemie, infecții care nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”, a spus Cameron, la o conferință de presă din cadrul summitului din Japonia. „Dacă nu facem nimic, economia lumii va încasa o lovitură totală de 100.000 de miliarde de dolari și este, probabil, sfârșitul medicinei moderne așa cum o cunoaștem”, a avertizat premierul britanic.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version