16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăSocialSanatateAlertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

in:

Stiri pe acelasi subiect

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un al cincilea deces legat de suplimentele sale alimentare cu drojdie de orez roşu (beni-koji). Autoritățile acuză compania că nu a comunicat din vreme problemele sesizate, alte zeci de persoane fiind suspectate că ar avea probleme tot din cauza produsului respectiv.

Gigantul farmaceutic cu sediul în Osaka a iniţiat retragerea de la comercializare a mai multor produse, inclusiv a suplimentului său „beni-koji choleste help”, promovat ca având efect de reducere a nivelului de colesterol, după ce a primit rapoarte privind cazuri de îmbolnăvire, transmite agenţia Xinhua, preluată de Agerpres.

„Beni-koji”, asociat cu probleme de sănătate, în special renale, a fost produs la fabrica Kobayashi Pharmaceutical din Osaka.

În timp ce compania a sugerat că anumite ingrediente neprevăzute, derivate din mucegai, ar fi putut cauza problema, nu a fost identificată o cauză specifică.

Compania anunţase joi alte două noi decese, bilantul ridicând astfel la patru numărul deceselor suspectate de a fi fost cauzate de suplimentele sale alimentare cu „beni koji” sau drojdie de orez roşu.

Kobayashi Pharmaceutical şi autorităţile sanitare japoneze investighează, de asemenea, peste o sută de cazuri de spitalizare în Japonia, potenţial legate tot de aceste suplimente alimentare.

Compania primise încă din luna ianuarie primele rapoarte privind anumite probleme renale semnalate în rândul unor consumatori, potenţial legate de suplimentele sale alimentare.

„Este regretabil că Kobayashi Pharmaceutical nu a furnizat informaţii Guvernului în timp ce (compania – n.red.) făcea investigaţii pentru a determina cauza” acestor probleme, a declarat marţi ministrul Sănătăţii din Japonia, Keizo Takemi.

Compania niponă a precizat, de asemenea, că a furnizat drojdie de orez roşu către aproximativ 50 de firme din Japonia, iar multe dintre ele au decis să retragă de pe piaţă diverse produse derivate, cum ar fi sake, sosuri pentru salată şi pastă de soia fermentată, dar drojdia a ajuns și la două companii taiwaneze.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez a anunțat că li s-a cerut și altor producători de suplimente alimentare să îşi verifice produsele şi a informat ţările străine despre această problemă de sănătate.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version