25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATEAutoMașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi europeni fac eforturi pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, astfel încât să poată avea preţuri şi marje de profit similare cu cele ale modelelor pe combustibili fosili, potrivit unor directori din industrie, citaţi de Reuters.

Stellantis şi Renault încearcă să dezvolte vehicule electrice mai accesibile, care sunt mai scumpe decât echivalentele lor cu motoare cu combustie, deoarece creşterea vânzărilor de maşini electrice a încetinit, în timp ce giganţii americani General Motors şi Ford au abordat posibilitatea unor parteneriate care ar putea reduce costurile vehiculelor electrice.

Costul ridicat al vehiculelor electrice a devenit o barieră semnificativă în calea adoptării mai largi, în masă, pentru maşinile cu emisii zero.

Producătorii de automobile au avut dificultăţi să ţină pasul cu Tesla, principalul producător de vehicule electrice din Statele Unite şi Europa, dar modelele chinezeşti cu costuri mai mici au sporit miza competitivă.

”Dacă aş fi un investitor pe termen scurt, mi-aş putea creşte imediat vânzările de vehicule electrice, pur şi simplu lăsând marjele să scadă”, a declarat directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, reporterilor, după ce compania a publicat rezultatele financiare pentru întregul an şi a avertizat cu privire la un an turbulent.

Apariţia vehiculelor electrice chineze cu costuri mai mici a adăugat un nou impuls eforturilor continue ale producătorilor auto europeni de a dezvolta modele mai accesibile.

BYD şi alţi producători chinezi de vehicule electrice cu costuri reduse accelerează exporturile de vehicule către Europa şi alte regiuni, iar producătorii de automobile din SUA se tem că acele companii vor înfiinţa fabrici în Mexic pentru a livra vehicule electrice în Statele Unite.

”Desigur, toată lumea încearcă să reducă costul vehiculelor electrice”, pentru a ajunge la paritatea preţului cu modelele cu motoare cu ardere, le-a spus CEO-ul Renault, Luca de Meo, analiştilor, întrebat despre preţuri şi profitabilitate.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version