30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomieTaxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată, pentru că statul și-a dat seama prea târziu că nici nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valoarea impozabilă, iar contribuabilii nici nu știau dacă au sau nu de plătit taxa. Măsura a fost amânată tocmai până la data de 30 septembrie, adică după toate tururile de alegeri.

Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al acestei măsuri, având în vedere că nu știa nici măcar care sunt care s-ar înscrie pentru plata acestei taxe.  contribuabilii.

De asemenea, nu se știa nici ce case sau mașini s-ar încadra în această măsură și nici care ar fi valoarea impozabilă a fiecăriea dintre acestea.

Ar fi fost vorba despre o taxă suplimentară de 0,5% pentru casele mai scumpe de 2,5 milioane de lei și pentru mașinile de 375.000 de lei.

Taxa ar fi trebuit deja să fie plătită de la finalul lunii trecute, însă pe ultima sută de metri a fost amânată până la finalul lunii septembrie.

Totul în condițiile în care știm că acum Executivul caută bani pentru plata pensiilor și a salariilor. Știm că deja, pe primele luni ale anului, deficitul bugetar a trecut de 2%, iar până la finalul anului se estimează un deficit de 6%.

Acum se vorbește despre o nouă reducere a cheltuilelilor în cea de-a doua jumătate a anului, în încercarea de a face rost de bani, în timp ce taxa care deja există ca și măsură a fost aplicată ca aplicare.

Sursa: Realitatea Financiara

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version