22.4 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăSocialSanatateAlimentele care reduc riscul de boli cardiovasculare

Alimentele care reduc riscul de boli cardiovasculare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Daca nu esti setat pe fasting, ci mai degraba pe o circulatie sanatoasa iar micul dejun este parte importanta din rutina ta iata alimentele consumate la micul dejun reduc riscul de boli cardiovasculare.

Ovăzul este printre cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun, fiind bogat în fibre şi nutrienţi precum vitaminele B, zincul şi magneziul, cu efect pozitiv asupra activităţii inimii.

Pentru a maximiza beneficiile, nutriţioniştii recomandă utilizarea ovăzului simplu şi adăugarea de ingrediente sănătoase precum nuci sau fructe.

O omletă cu legume poate fi o altă modalitate grozavă de a începe ziua şi de a proteja sănătatea inimii, mai ales cu legume precum ciuperci, ardei, ceapă şi spanac pentru a face mâncarea bogată nu numai în proteine, ci şi în fibre.

Toate tipurile de fructe de pădure sunt bogate în antioxidanţi sănătoşi pentru inimă şi în fier.

Legumele şi fructele sunt surse excelente de vitamine şi minerale. Sunt sărace în calorii şi bogate în fibre, fiind o alegere inspirată pentru micul dejun.

Avocado – Pe lângă faptul că abundă în minerale şi vitamine, avocado este una dintre cele mai bogate surse de grăsimi mononesaturate ale naturii. Ele ajută la eliminarea colesterolului rău, care este cunoscut a fi una dintre cauzele problemelor cardiace.

Pentru o dietă sănătoasă, se recomandă reducerea cantităţii de zahăr, evitarea alimentelor procesate, diminuarea consumului de carne roşie, de brânză şi lapte şi creşterea cantităţii de grăsimi nesaturate sănătoase. Acestea se găsesc în uleiul de măsline şi în diferite uleiuri de nuci. În plus, sunt recomandate exerciţii fizice şi activităţi fizice regulate, precum şi renunţarea la fumat.

foto: freepick.com sursa: Rador Radio Romania

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version