19.6 C
București
joi, mai 16, 2024
AcasăACTUALITATEANUNT de ultima ora: Parlamentarii tocmai SI-AU MARIT SINGURI pensiile!

ANUNT de ultima ora: Parlamentarii tocmai SI-AU MARIT SINGURI pensiile!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 92 de voturi ‘pentru’, 4 abtineri si doua voturi împotrivă, un proiect de lege ‘privind reglementarea experientei profesionale’, potrivit căruia anii de mandat ai parlamentarilor se iau în calcul la calcularea pensiei. În lege intră, pe lângă parlamentari, toți aleșii locali precum și toate funcțiile numite din categoria demnitarilor precum și cele asimilate celor de demnitate publică..

Durata exercitarii functiilor de demnitate publica alese si numite și cele asimilate funcțiilor de demnitate publică constituie vechime în muncă și în specialitate și se ia în calcul la promovare și la acordarea tuturor drepturilor bănești rezultate din acestea, inclusiv la calcularea și recalcularea pensiei„, se arată în proiectul de lege adoptat de Senat, proiect inițiat de 10 senatori PSD, conform stiripesurse.ro.


Citeste si:

Explicatiile PENIBILE ale parlamentarilor pentru PENSIILE NESIMTITE! De ce spun ei ca merita 6000 de lei pe luna?!


Din provedere rezultă faptul că cei vizați de lege ar putea primi inclusiv salarii mărite, nu doar pensii.

În Senat nu a fost prezentat niciun studiu de impact bugetar cu privire la efectele adoptării legii și nici numărul de persoane care vor beneficia de prevederile actului legislativ. Cu toate acestea, Guvernul a anunțat în plenul Senatului că susține proiectul de lege, iar proiectul a trecut foarte rapid fără dezbateri din partea senatorilor.

„Normele metodologice privind procedura echivalarii ca experienta in specialitate  si in munca se adopta prin Hotarare de Guvern in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi”, mai prevede legea.

Senatul este prima cameră sesizată și proiectul merge la Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version