10.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiAtac la foc continuu in Fasia Gaza! Peste 8.000 de oameni ucisi...

Atac la foc continuu in Fasia Gaza! Peste 8.000 de oameni ucisi pana acum

in:

Stiri pe acelasi subiect

Asa cum a anuntat la 9 octombrie, Israelul a impus un „asediu total” asupra Fasiei Gaza si a intrerupt aprovizionarea cu apa, electricitate si produse alimentare, in timp ce teritoriul cu o populatie de 2,4 milioane de locuitori era supus deja unei blocade israeliene terestra, aeriana si maritima, dupa accederea Hamas la putere in 2007.

Acum fortele armate israeliene (IDF) au efectuat duminica operatiuni terestre impotriva Hamas in Gaza in ceea ce premierul Benjamin Netanyahu a numit „a doua faza” a acestui razboi menit sa eradicheze gruparea militanta palestiniana. Razboiul va fi „lung si dificil”, a avertizat seful executivului israelian. A invinge Hamas este o „provocare esentiala” pentru Israel, dar „priveste intreaga civilizatie occidentala”, a mai apreciat Netanyahu.

IDF a avertizat ca acum considera orasul Gaza un „camp de lupta” si le-a ordonat rezidentilor „sa plece imediat” spre sud. Potrivit purtatorului de cuvant al Apararii Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, „sute de cladiri si case au fost complet distruse” in raidurile nocturne ale armatei israeliene. Comunicatiile telefonice si prin internet, intrerupte de vineri pe teritoriul palestinian, au fost restabilite in cursul noptii de sambata spre duminica, conform organizatiei de monitorizare a retelei Netblocks si a unui colaborator AFP. Ministerul Sanatatii al Hamas spune ca peste 8.000 de oameni au fost ucisi in Fasia Gaza de la inceputul razboiului cu Israelul, jumatate dintre ei copii.

Fortele de aparare israeliene (IDF) le-au cerut din nou palestinienilor sa mearga in sudul Fasiei Gaza, unde sunt asteptate noi ajutoare umanitare duminica prin eforturile Egiptului si ale SUA, potrivit unui mesaj al IDF postat pe X (ex-Twitter), relateaza duminica AFP, citat de agerpres.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version