25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiErdogan discurs radical: „Israelul este un ocupant. Vom declara Israelul criminal de...

Erdogan discurs radical: „Israelul este un ocupant. Vom declara Israelul criminal de razboi”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Erdogan atacă Eurovision: ‘Caii troieni ai corupției sociale’

După o ședință de cabinet, președintele turc, Recep Tayyip...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Barbarie maximă! Hamas a difuzat o filmare cu trei ostatici în vârstă

Israelienii catalogheză gestul Hamas de a difuza un video...

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan a declarat in fata a sute de mii de sustinatori la unul dintre cele mai mari mitinguri pro-palestiniene de la inceputul razboiului dintre Israel si Hamas ca Israelul este un stat ocupant si reactia la atacurile teroriste sunt crime de razboi.

„Israelul comite in mod deschis crime de razboi de 22 de zile, dar liderii occidentali nu pot nici macar sa ceara Israelului o incetare a focului, daramite sa reactioneze la aceasta”, a declarat Erdogan in fata multimii din Istanbul, care flutura steaguri palestiniene. „Vom spune intregii lumi ca Israelul este un criminal de razboi. Facem pregatiri pentru asta. Vom declara Israelul un criminal de razboi”, a spus el.

Intr-un discurs de o ora, Erdogan a mai spus si-a repetat afirmatia ca Hamas nu este o organizatie terorista, descriind Israelul ca fiind un ocupant. Ministrul de externe al Israelului a rechemat diplomati din Turcia, in contextul in care relatiile dintre cele doua tari se inrautatesc. Eli Cohen a mai spus ca Israelul isi va evalua relatiile cu Turcia. Avand in vedere declaratiile grave venite din Turcia, am ordonat intoarcerea reprezentantilor diplomatici de acolo pentru a efectua o reevaluare a relatiilor dintre Israel si Turcia”, a declarat el.

Büyük Filistin Mitingi | Erdoğan'dan İsrail'e rest: Sizi savaş suçlusu ilan edeceğiz #CANLI
YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version