24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEAtacuri rusești, la 800 de metri de granița noastră - Iohannis: „Au...

Atacuri rusești, la 800 de metri de granița noastră – Iohannis: „Au fost foarte aproape. Suntem însă alerți”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Atacurile rusești au ajuns la 800 de metri de granița noastră, potrivit președintelui Klaus Iohannis. „Au fost foarte aproape. Suntem însă alerți”, a spus președintele României.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă, da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape”, a răspuns președintele.

„Suntem însă alerți, suntem, alerți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus – România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Klaus Iohannis.

MApN a infirmat OFICIAL informația că drone rusești ar fi căzut și explodat pe teritoriul României

Ministerul român al Apărării a infirmat oficial informațiile transmise de autoritățile de la Kiev, potrivit cărora drone rusești ar fi căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în urma atacurilor de noaptea trecută, din zona Dunării și regiunea Odesa.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, a transmis Biroul de presă.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version