22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăSocialSanatateATENTIE! Cum recunosti la piata pepenii INJECTATI cu substante toxice!

ATENTIE! Cum recunosti la piata pepenii INJECTATI cu substante toxice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciresele de mai au devenit un lux: 100 de lei kilogramul in piata

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe....

Veste bună pentru 1.200.000 de români, înainte de Paște

Autoritățile au început deja să pregătească pachetele cu alimente...

Unii pepeni pot fi injectați cu substanțe care accelerează creșterea și coacerea, iar apoi sunt vanduti in pietele si supermarketurile din Romania.

Pepeni injectați. Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor, scrie publika.md. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepeni injectaţi au seminţele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea seminţele abia după ce am cumpărat pepenele şi am ajuns cu el acasă.

Pepeni injectați. Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Pepeni injectați. Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor, potrivit gandul.info.

Totuşi, subtanţa a primit aviz pozitiv de folosire în SUA, deoarece nu conţine substanţe cancerigene şi nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version