29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialSanatateBerea la PET te baga in SPITAL! Vezi cat de TOXICA este!

Berea la PET te baga in SPITAL! Vezi cat de TOXICA este!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Romanii sunt mari iubitori de bere, iar cea la PET este mai ieftina, insa putina lumea cunoaste cu adevarat pericolele, scrie stiripesurse.ro.

Poate că un pahar cu bere îţi dă senzaţia că te răcoreşti şi crezi că te ajută să suporţi mai uşor canicula. Din păcate, impresia este falsă. “Combinaţia dintre alcool şi căldură poate fi letală. Mulţi refuză să creadă ca două-trei beri, sau chiar mai multe, pot avea vreun efect dramatic pe caniculă. Cu toate acestea, pericolele există şi se pot număra cu uşurinţă pe degetele unei mâini. Sunt patru efecte medicale, precum tulburări de termoreglare, aport caloric, deshidratare şi alterare neurologică, ce predispun la supraîncălzire, dar nici cel medicolegal nu este de neglijat”, susţine conf. dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sf. Ioan” din Iaşi.

“Răcirea bruscă a organismului, după un pahar de bere, este urmată de generarea de căldură şi accentuarea senzaţiei de căldură, prin vasodilataţie, ceea ce perturbă mecanismele de termoreglare. În plus, alcoolul este diuretic şi accentuează deshidratarea, vulnerabilizând organismul şi diminuând capacitatea de a compensa efectele căldurii”, spune conf. dr. Ciuhodaru.


Citeste si:

Iti place berea cu arome? E plina de E-uri si coloranti!

Topul bolilor de care te protejezi band BERE!

Cea mai buna veste a zilei: se ieftineste berea la halba!


Nici aportul caloric al berii nu este de neglijat. “Berea blondă cu o concentraţie de alcool de 5% are, în medie, 42 kcal la 100 ml, iar cea brună, la aceeaşi concentraţie de alcool, are 37 kcal la 100 ml, iar dacă e mai tare, cu 7% alcool, ajunge şi la 48 de kcal. Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrată, cu 52 kcal la 100 ml, şi cea fără alcool, cu 26 kcal. Radlerul, cu cele 45 de kcal la 100 ml, se situează caloric între berea brună tare şi berea blondă. Nu e de neglijat că lumina şi radiaţiile ultraviolete degradează berea, aşa că se recomandă consumul celei îmbuteliate în sticle închise la culoare şi nu al celei din recipiente din plastic, de unde berea extrage mai uşor decât apa ftalaţi cu risc cancerigen. De aceea, hidratarea ideală se face cu apă, limonadă, ceai şi sucuri naturale de fructe. Beţi 1,5-2 litri de lichide zilnic, un pahar la 15-20 de minute, fără a aştepta apariţia senzaţiei de sete”, explică medicul.

Ce alterează consumul de alcool

-Vederea

-Vorbirea

-Viteza de reacţie

-Reflexele

-Echilibrul

-Starea de conştienţă

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version